Promovendus Arendskerke sluit mooi jaar in stijl af

TWEEDE KLASSE E | VideoVLISSINGEN - In de tweede klasse E morsten Oostkapelle/Domburg en Serooskerke punten. Walcheren hield de ploeg van trainer Harro Hazelaar op een 1-1-gelijkspel en Serooskerke verloor op eigen veld met 1-4 van Yerseke. 

Arnemuiden boekte een belangrijke zege op DBGC, waardoor het gat op de ranglijst tussen beide teams zeven punten bedraagt na twaalf duels. Op Schouwen-Duiveland sloot MZC’11 de eilandelijke derby tegen Bruse Boys (2-0) winnend af. Arendskerke had aan één treffer genoeg om bij SSV’65 de drie punten mee te nemen. Koploper Nieuwenhoorn won de derby tegen Hellevoetsluis met 5-1.

Serooskerke-Yerseke 1-4: ,,Yerseke was de eerste helft scherp’', keek Seroos-leider Ruud Luteijn terug op het duel. Na elf minuten leidde een lastige terugspeelbal op keeper Jordy Suurmond via Guus de Leeuw tot de 0-1. Keeper Colin Hout hield daarna Alex Jobse van de 1-1 af voordat Yerseke in de 27ste minuut aan de 0-2 kwam. Na een overtreding op Jari Christiaanse scoorde Jorn Lindenberg uit een strafschop. In de 65ste minuut kreeg ook Seroos, na een duwfout op Aron Wattel, een penalty waaruit Jobse de 1-2 maakte. De thuisploeg kon slecht even genieten want vijf minuten later dwarrelde een voorzet van Mark Goeman zomaar in de goal. Kansen voor Sil Riemens en Aron Wattel leverden daarna niks meer op. Arjen de Koeijer maakte in de 87ste minuut nog de 1-4.

Walcheren-Oostkapelle/Domburg 1-1: Een knappe prestatie van de hekkensluiter tegen de nummer twee van de ranglijst. Oostkapelle/Domburg was absoluut niet in goeden doen en Walcheren wilde zich herstellen na de 9-0-oorwassing van vorige week tegen Yerseke. De eerste helft leverde geen treffers op, maar dat veranderde na rust. In de 54ste minuut zette Timo Lijbers op aangeven van Erik Brouwers Walcheren op voorsprong. Shane Mariana liet daarna een kans op de 2-0, hij verscheen één op één met de doelman, onbenut. Pas in de 86ste minuut hielp aanvoerder Wouter Verduijn de bezoekers aan een punt.

Arnemuiden-DBGC 5-3: Arnemuiden had voor rust de wind mee en dat leverde de thuisploeg vier goals op. Maurice Elenbaas opende de score na 21 minuten en twee minuten daarna kwam via Arjan Maas al de 2-0 op het scorebord. In de 32ste minuut tilde Jimmy de Nooijer de stand naar 3-0 en via Jordy van Koeveringes goal stond het 4-0 bij rust. Na de pauze verzuimde Arnemuiden om de voorsprong uit te breiden, waarna DBGC via Remon de Man terug kwam tot 4-1. Na een mooie uitgespeelde actie kwam Arnemuiden via Arjan Maas op de 5-1. Het laatste woord was weer aan DBGC dat via Niels van der Kooij en Jeroen Sep nog terugkwam tot 5-3.

Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen SSV'65 (blauw) en 's-Heer Arendskerke © Rudy Boogert

SSV’65-’s-Heer Arendskerke 0-1: De eerste kansen van het winderige duel waren voor SSV’65, maar de grootste kans van de eerste helft kwam namens Arendskerke op naam van Michiel Bouwman. In de tweede helft kreeg Bas Biesterbosch namens SSV’65 de kans op de 1-0, maar hij liet het na om te scoren. Arendskerke had na rust de storm mee en in de 84ste minuut leidde dat tot de winnende treffer van Michiel Harinck. Hij werd aangespeeld, kapte zich knap vrij en schoot de winnende treffer achter SSV-doelman Luuk van Gilst.

MZC’11-Bruse Boys 2-0: De Zierikzeese thuisploeg besliste de wedstrijd in de tweede helft. Bruse Boys had toen dé kans om op voorsprong te komen al laten liggen. Johan Vroegindeweij, meestal een zekerheidje vanaf de penaltystip, miste in de eerste helft een strafschop. Rody Vermue was na de pauze wel trefzeker. Hij zette MZC'11 op 1-0 tegen buurman Bruse Boys. Kyle van Tiggelhoven nam het slotakkoord voor zijn rekening. Hij gooide de wedstrijd in het slot namens de thuisploeg: 2-0.

  1. Vraagtekens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’
    PREMIUM

    Vraagte­kens voor Van den Houten na duel met Ajax: ‘Geen flauw idee waar die schoenen zijn’

    AMSTERDAM - De uit Goes afkomstige Thomas van den Houten, oud-speler van onder meer Goes en Hoek, stapte na een kort nachtje donderdagochtend vroeg weer het kantoor van zijn werkgever Global Enterprises Partners binnen. ,,Ik heb niet heel veel geslapen’’, vertelde hij nog geen twaalf uur na het laatste fluitsignaal in de Arena. ,,Het was een fantastische ervaring, tegen een elftal dat echt next level is.’’ Maar hoe zat het nou met die schoenen?