Volledig scherm
Jan Paul van Hecke onderschept de bal met een sliding. © Johan Van Der Heijden

Profstage voor Goes-voetballer Jan Paul van Hecke

GOES - Jan Paul van Hecke (17) werkt volgende week een stage af bij NAC Breda. De centrale verdediger van Goes traint op maandag en donderdag mee bij de onder 19 van de betaald voetbalorganisatie. ,,Het is nog altijd een droom om bij een profclub terecht te komen”, aldus de jongeling.

Met zijn nog jonge leeftijd baart de zeventienjarige Jan Paul van Hecke dit seizoen opzien in de zondag-hoofdklasse. Zijn presentaties bleven niet onopgemerkt bij NAC Breda. Een afgevaardigde van de club zag Van Hecke, de jongere broer van teamgenoot Klaas, een aantal keer aan het werk. ,,Zij hebben vervolgens contact gezocht met Goes. Toen is het balletje gaan rollen.”

Hoe het traject er precies uit gaat zien, weet de Arnemuidenaar niet. ,,Het is me nog niet helemaal duidelijk. Ik train gewoon twee keer mee en daarna zien we wel. Ik ga er rustig en ontspannen in. Dat heeft meer zin dan dat ik teveel druk op mezelf leg.”

Van Hecke is bezig aan zijn eerste seizoen bij Goes. De jongeling, die vorig jaar stageliep bij Club Brugge, kwam over van JVOZ. ,,Ik begon het seizoen goed, maar kende een dipje. Nu gaat het weer beter. De intensiteit is heel anders dan in de jeugd. Vroeger won ik alle duels, omdat ik groter en sterker was. Nu sta ik elke week tegen een grote oudere sterke spits.”

Bij NAC Breda hoopt Van Hecke zijn kwaliteiten tot uiting te brengen. ,,Soms ben ik te nonchalant”, zegt hij met enige zelfkennis. ,,Mijn sterke punten zijn m’n inspeelpass en passing. Ik ga tegenwoordig veel naar de sportschool om meer kracht en snelheid te kweken. Deze punten zijn heel erg belangrijk voor een verdediger.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement