Volledig scherm
Rik Impens. © Camile Schelstraete

Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken

DERDE DIVISIE ZATERDAG I VideoHOEK – De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen was zaterdagmiddag nog maar negen minuten oud, toen Hoek al aan een kansloze middag bezig leek te zijn. Door twee treffers van de bezoekers (0-2) liep de derdedivisionist razendsnel achter de feiten aan. Na de 0-3 kort na rust leek het duel definitief gespeeld, maar in de slotfase kende Hoek onverwacht nog een opleving. Die kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Hugo Vandenheede met 3-4 onderuit ging.

Het betekende de derde nederlaag op rij voor Hoek, na de eerdere verliespartijen tegen DVS’33 (1-2) en Ajax (3-1). Werd de wedstrijd in Amsterdam vorige week betiteld als ‘net niet’; het duel met de beloften van FC Groningen kon lange tijd worden omschreven als ‘helemaal niks’. Een snelle 2-0-achterstand, dat overkwam Hoek eerder dit seizoen ook al tegen Ajax. Toen wist het de achterstand nog om te buigen in een 4-2-overwinning, tegen Jong FC Groningen lukte dat niet.

Hoek kon, vooral in de eerste helft, aanvallend geen vuist maken, grossierde in balverlies en was achterin kwetsbaar. Wat vooral in de tweede periode, die op 23 februari werd veiliggesteld, allemaal vanzelf leek te gaan, is de afgelopen weken geen abc’tje meer. Verschillende spelers zijn uit vorm en als team functioneert Hoek ook niet meer naar behoren. Halverwege het duel bleven Gert-Jan van Leiden en Kyle Doesburg in de kleedkamer achter. Thomas van Renterghem en Daniel Akindayini waren hun vervangers.

Fout

Hoek probeerde wel aan te dringen om terug in de wedstrijd te komen, maar een fout van doelman Vin Vercouteren resulteerde zes minuten na rust in de 0-3 van Dallinga. Een kwartier voor tijd zorgde Ruben de Jager met een kopbal uit een voorzet van Fabian Wilson voor 1-3 en hoopte Hoek nog iets dichterbij te kunnen komen. Dat leek niet te lukken, omdat Matthijs Hardijk vier minuten later de marge weer op drie goals (1-4).

Daarna toonde Hoek toch nog veerkracht. De Jager zorgde weer met het hoofd, opnieuw na een voorzet van Wilson, voor 2-4. En in de 86ste minuut schoot Thomas van Renterghem uit de draai en via de rug van doelman Pelle Boevink de 3-4 binnen. Ineens was de hoop op een resultaat terug, waar daar ruim tachtig minuten geen sprake van was geweest. Een echte kans op de gelijkmaker kwam er echter niet meer, waardoor de beloften van FC Groningen zich met drie punten op zak op konden maken voor een urenlange busreis terug naar het hoge noorden.

Hoek-Jong FC Groningen 3-4 (0-2). 4. Thijs Dallinga 0-1, 9. Daniel Bouman 0-2, 51. Thijs Dallinga 0-3, 74. Ruben de Jager 1-3, 78. Matthijs Hardijk 1-4, 84. Ruben de Jager 2-4, 86. Thomas van Renterghem 3-4. Scheidsrechter: A.L. van de Ketterij (Goes). Gele kaart: Gert-Jan van Leiden, Jonathan Constansia (beiden Hoek), Pelle Boevink, Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk en Luuk Wouters (allen Jong FC Groningen). Aantal toeschouwers: 650.

Hoek: Vin Vercouteren; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden (46. Thomas van Renterghem), Kim van den Bergh, Karim Bannani; Reguillo Vandepitte, Rik Impens, Jonathan Constansia; Ruben de Jager, Kyle Doesburg (46. Daniel Akindayini) en Sven Mbikulu (63. Marijn Wijkhuijs).

Jong FC Groningen: Pelle Boevink; Tapmahoe Sopacua (67. Tim Riksman), Kellian van der Kaap, Marijn Ploem, Luuk Wouters (77. Luka Prijic); Rano Burger, Matthijs Hardijk, Mees Gootjes; Daniël van Kaam (56. Jhurrey Margaritha), Thijs Dallinga en Daniel Bouman.

Fabian Wilson maakte na zes weken afwezigheid zijn rentree bij Hoek. In de video vertelt hij over de wedstrijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement