Volledig scherm
Ilham Abali © ADO Den Haag

Plek in EK-finale verzacht de pijn voor Ilham Abali

KALIAKRA – Voetbalster Ilham Abali heeft zich met Oranje onder 17 geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap. In de halve finale waren de Vlissingse en haar teamgenotes met 1-3 te sterk voor Spanje.

Abali begon in de basis bij Nederland en stond 71 minuten binnen de lijnen. Toen moest ze zich noodgedwongen laten wisselen, vanwege een blessure. Oranje stond op dat moment al met 0-2 voor. Lotje de Keijzer maakte er kort voor rust 0-1 van en na een uur verdubbelde Iris Stiekema de score.

Vlak voor tijd gooide Nikita Tromp het duel definitief in het slot, door er 0-3 van te maken. De 1-3 in blessuretijd van de Spanjaarden was slechts voor de statistieken. Door de zege hebben Abali en Oranje onder 17 zich geplaatst voor de EK-finale. Daarin is Duitsland vrijdag (13.00 uur) de tegenstander. In de poulefase won Oranje met 3-2 van die ploeg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’
    PREMIUM

    Doelman Niels von Hout kopt winnende binnen voor Biervliet: ‘Geweldig om zo een wedstrijd te beslissen’

    BIERVLIET - Met nog twee duels voor de boeg kwam zondag zowel Vogelwaarde als Biervliet nog in aanmerking voor rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse A. Halverwege de voorlaatste speelronde leek het erop dat de beslissing zou worden uitgesteld tot volgende week zondag. Dat dit niet gebeurde, dankt Biervliet aan zijn doelman Niels von Hout die in de slotfase uit een hoekschop de winnende treffer binnenkopte.