Pijnlijke herstart voor Kloetinge, tweede nederlaag is een feit

EERSTE KLASSE C/VIDEOHEERJANSDAM - Koploper Kloetinge is het jaar in competitieverband met een nederlaag begonnen. De ploeg ging zaterdag tijdens het inhaalduel met Heerjansdam in de eerste klasse C met 3-1 onderuit.

Volledig scherm
Xander van der Poel (rechts, hier op archiefbeeld) maakte de enige goal van Kloetinge tegen Heerjansdam. © Johan Van Der Heijden

De middag begon slecht voor Kloetinge. Heerjansdam nam al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Luc Delmee maakte er in de zevende minuut 1-0 van. Het antwoord kwam van Xander van der Poel, die Kloetinge in de 25ste minuut langszij bracht. Door een goal van Siebren Hoekstra in de 45ste minuut ging de thuisploeg echter alsnog met een voorsprong rusten.

Na de pauze moest Kloetinge dus een valse start van het nieuwe jaar zien te voorkomen. Maar scoren lukte niet. Pas in de derde minuut van de extra tijd viel er nog een treffer, want toen gooide Heerjansdam het duel in het slot. Nedely Fortes maakte er 3-1 van en stuurde Kloetinge met legen handen terug naar Zeeland.

Ondanks de nederlaag in het inhaalduel, nog maar de tweede verliesbeurt van dit seizoen in competitieverband, blijft Kloetinge vrij ruim aan de leiding in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Marcel Lourens heeft vier punten meer dan nummer twee Sliedrecht.