Volledig scherm
Sinan Coban (midden) bezorgde HVV'24 zondag met een kopbal in de extra tijd alsnog een punt. © Peter Nicolai

Philippine haalt uit in ‘degradatieduel’ met zevenklapper

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Terneuzen kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel in Hoeven in de derde klasse A van het zondagvoetbal. De ploeg van Daan Eikenhout gaf daardoor wat terrein prijs in de strijd bovenin.

Ook HVV’24 tegen Zundert kende deze eindstand, mede dankzij een treffer van Sinan Coban in de extra tijd. Steen verloor op eigen veld met 0-1 van MOC’17 en zag hierdoor twee ploegen, waaronder Philippine, voorbij komen op de ranglijst. Deze ploeg van Carlo van Grimberghe leidde na 40 minuten met 4-0, zag Steenbergen terugkomen tot 4-3, maar won uiteindelijk met maar liefst 7-3.

HVV'24-Zundert 2-2: Na de 0-1 van Dennis Verheijen uit een hoekschop maakte Ibrahim Eryürük op slag van rust verdiend gelijk namens de thuisploeg: 1-1. ,,In de tweede helft hebben we ons wat laten wegduwen‘’, aldus Pieter Ongena. Ondanks enkele goede reddingen van de doelman kwam Zundert opnieuw op voorsprong, ditmaal via Fabian Nelemans: 1-2. HVV’24 zette hierna, mede met het doorschuiven van verdediger Niels Breijaert, de tegenstander flink onder druk. Pas in de extra tijd leverde dit de gelijkmaker op via een kopbal van Sinan Coban: 2-2.

Steen-MOC 1917 0-1: ,,Een kopie van de laatste weken‘’, aldus Marco van Vlierberghe. ,,Vier á vijf opgelegde kansen weten we niet te benutten, een inzet van Michiel Standaert eindigt tegen de paal, één van Armand Wauters tegen de lat. We scoren op het moment gewoon erg moeilijk.‘’ De punten gingen uiteindelijk mee naar Bergen op Zoom door een treffer van Hein Loman: 0-1. ,,Hierbij stonden we één keer achterin niet goed opgesteld, de bal valt erachter en die speler rondt af. Een zure nederlaag.‘’

Philippine-Steenbergen 7-3: Grote man bij de thuisploeg was Joey Walhout met in de eerste helft twee treffers (1-0 en 2-0) en twee assists bij die van Haitam Kadiri (3-0) en Rosario Taalman (4-0). Kort voor rust kwam Steenbergen terug tot 4-1, maar dit leek slechts een detail. Léék, want halverwege het tweede bedrijf stond er ineens een 4-3-stand op het bord. Philippine herpakte zich en nam via opnieuw twee treffers van Joey Walhout verder afstand: 6-3. Het slotakkoord werd in de extra tijd gegund aan verdediger Robin Lammertijn: 7-3. 

Hoeven-Terneuzen 2-2: ,,Twee punten laten liggen‘’, zo was het duidelijke commentaar van Daan Eikenhout na afloop. ,,We hadden hier gewoon moeten winnen, maar hebben een stuk of zes grote kansen laten liggen.‘’ Hij zag hoe zijn ploeg tot twee keer toe uit een hoekschop op achterstand werd gezet, eerst door Joost Blaauwhof (1-0) en na rust door Jurgen Pertijs (2-1). Tussendoor had Ivo Verstraeten op aangeven van Jahrdell Constancia gelijk gemaakt: 1-1. Bert den Hamer bracht een kwartier voor tijd de 2-2 op het bord, maar hierbij bleef het.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement