Volledig scherm
Ruud Pennings © archief Paul ten Hacken

Pennings wrijft zich in zijn handen na zege 'op ijsbaan'

VLISSINGEN - Vlissingen-trainer Ruud Pennings was content na de zakelijke en zorgeloze overwinning in het toernooi om de districtsbeker. De zondag-derdeklasser zette Gilze moeiteloos opzij in de derde ronde van het bekertoernooi. In eigen huis werd de zondag-derdeklasser met 3-0 verslagen door goals van Quincy Gooding, Regilio Pinas en invaller Yves Nyemb.

"Inhoudelijk was er nog wel wat op aan te merken, maar het ging vooral om winnen en schade voorkomen'', zei de hoofdcoach na afloop. Dat laatste lukte niet helemaal. Roniël Uranie had een basisplaats, maar moest zich na 45 minuten door een enkelblessure laten vervangen.

"Dat is zonde voor hem'', vond Pennings, die niet kon beschikken over Abdoe Abdenbi (scheenbeenblessure) en spelers als Etienne Mallie, Hoessein Bouzambou en Milton Roemeratoe rust gunde. ,,Tegen Patrijzen (bekerduel in de tweede ronde van het bekertoernooi) overkwam hem al hetzelfde.''

Aan 'de ijsbaan', zoals Pennings het hoofdveld aan de Irislaan kwalificeerde op de waterkoude doordeweekse dinsdagavond, lag het niet. "Het veld was wel spekglad. Dat maakte het voetballen ook lastig. Maar we winnen wel. Je ziet overal in het land dat hoger spelende clubs niet zomaar winnen van de lager geklasseerde elftallen.''

Hoek had bijvoorbeeld de grootst mogelijke moeite met Groen Wit en won met slechts 2-1. "Dan is een zakelijke 3-0 prima'', zei Pennings, die het met Vlissingen in de vierde ronde op zal nemen tegen zaterdag-vierdeklasser De Noormannen en zondag Halsteren treft in competitieverband.