Volledig scherm
Keeper Jens Verstraeten (links) was dinsdagavond de held van Clinge © Camile Schelstraete

Penaltykiller Jens Verstraeten is de held van Clinge

CLINGE - Vierdeklasser Clinge zorgde voor eigen publiek in het bekertoernooi voor een verrassing. Terneuzen kwam in blessuretijd door een treffer van invaller Tanko op 1-1. Clinge voltrok in de serie strafschoppen alsnog het vonnis over Terneuzen. Keeper Jens Verstraeten stopte inzetten van Verwei, Den Hamer en Noa en was daarmee de held van Clinge.

Terneuzen had in de eerste helft meer balbezit, maar Clinge was voor de rust de gevaarlijkste ploeg. In een boeiend duel bood Clinge prima partij en loerde de thuisploeg op uitvallen. Die kwamen er en leverden gevaar op. Thomas Bals en Sven D’Hooghe kregen een kans, maar wisten die niet te verzilveren. Thomas Leegwater dook na een individuele actie alleen voor doelman Jeremy Geensen op, maar die kwam als winnaar uit de strijd. De beste kans voor Terneuzen kwam van de voet van Bert den Hamer. Zijn vrije trap scheerde maar rakelings naast.

Tien minuten na de rust moest Jeremy Geensen het antwoord schuldig blijven op een inzet van Leegwater. De inzet van Clinges topscorer week af, waardoor de Terneuzense goalie op het verkeerde been werd gezet: 1-0. Kort daarna hield Geensen zijn ploeg weer op de been, toen hij een prima geplaatst schot van Mike van Laere uit de bovenhoek haalde.

Clinge, dat bij aanvang van de tweede helft al twee keer door blessures had moeten wisselen, bleef op karakter lang overeind. Amidu Tanko, ingevallen in de punt van de aanval, dompelde de thuisploeg in de toegevoegde tijd in rouw (1-1). Lang werd er niet om getreurd, omdat Clinge de strafschoppen beter nam.