Volledig scherm
Patrijzen (oranje) gaat om promotie spelen. © Marcelle Davidse

Patrijzen mag in toetje van het seizoen om promotie gaan knokken

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - Het scheelde niet veel, maar in de laatste minuut pakte Lewedorpse Boys toch het kampioenschap in de vierde klasse A door met 1-1 gelijk te spelen tegen Domburg. Hoedekenskerke/Kwadendamme won met 0-6 van Spui en eindigt met evenveel punten op doelsaldo als nummer twee. 

Goes versloeg MZVC met 4-0 en Patrijzen won met dezelfde cijfers van Wolfaartsdijk en mag ook de nacompetitie in. Jong Ambon boekte een 2-1-overwinning op Colijnsplaatse Boys en Apollo’69 nam drie punten mee naar ‘s-Gravenpolder door met 1-5 te winnen bij Cadzand. Wemeldinge-Nieuwland eindigde in 0-0.

Spui-Hoedekenskerke/Kwadendamme 0-6: Een makkelijke middag voor de fusieploeg. De formatie van Rini Verwest begon scherp en na vijftien minuten stond het al met 0-2 voor. Marco Bek opende de score en Lars Geus maakte er 0-2 van. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kabbelde het voort. In de tweede helft mikte Hein Vermin de 0-3 in het doel en Ramon Vermue zorgde voor de 0-4. Emiel Almekinders pikte ook zijn doelpuntje nog mee en Sebastiaan La Grand schoot het halve dozijn treffers voor Hoedekenskerke/Kwadendamme vol. Over twee weken wacht nog de nacompetitie voor de bezoekers.

Cadzand-Apollo’69 1-5: Al na twee minuten stond de 0-1 op het scorebord dankzij een treffer van Jelle Goeree. Lang bleef die stand niet staan, want vier minuten later had Cadzand de gelijkmaker al in het doel gewerkt. Jan Kees den Hamer maakte hem. Apollo’69 was de gehele wedstrijd dominant en de betere ploeg. De Zeeuws-Vlamingen probeerden het wel. In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de bezoekers en maakte Bas de Kraker er 1-2 van. Marcus Joosse zorgde voor de 1-3 en De Kraker voor de 1-4. De eindstand werd door Jermain van Aerde op 1-5 bepaald.

Patrijzen-Wolfaartsdijk 4-0: De wedstrijd was eenzijdig, want het was negentig minuten lang Patrijzen wat de klok sloeg. De formatie van Stéphane Cépèro maakte nog kans op een periodetitel en ging daar vol voor. Grote man bij de thuisploeg was Niels van Prooijen. Voor de pauze prikte hij er eentje raak en in het tweede bedrijf voegde hij daar nog eens drie treffers aan toe. Bij de thuisploeg viel de pas 15-jarige Daan Traas nog in. Door de nederlaag van MZVC wipt Patrijzen over de Middelburgers heen naar plek vier en mag het de nacompetitie in.

Wemeldinge-Nieuwland 0-0: De bezoekers kwamen voor een punt en parkeerden de bus voor het eigen doel. Wemeldinge speelde daardoor af en toe in een te laag baltempo, maar kon toch verschillende keren gevaarlijk worden. Nieuwland-goalie Ronald Fritz stond zijn mannetje. Er waren enkele hachelijke momenten voor het doel van de bezoekers. Echter, de bal wilde er gewoon weg niet in voor de formatie van Karl Vergouwen.

Jong Ambon-Colijnsplaatse Boys 2-1: Het was van beide kanten niet denderend. De bezoekers hadden voor de pauze de beste kansen en kwamen op voorsprong door een doelpunt van de zestienjarige Ralph Boer. Het tweede bedrijf was voor de Middelburgers. Na wat wissel werd Jong Ambon een stuk gevaarlijker en door een benutte strafschop van Jammeh Yakubu werd het 1-1. Twee minuten voor tijd maakte Jeffrey Telussa de winnende voor Jong Ambon.

Goes-MZVC 4-0: De equipe van Huseyin Dogan speelde een goede pot voetbal en kreeg de nodige kansen. MZVC kreeg er eentje, maar een leep boogballetje van Geert Bosschaart ging net naast. In de tweede helft drukte Goes het krachtsverschil ook in doelpunten uit. Na een voorzet van Bajram Bajra werkte Stijn van de Broek de bal achter zijn eigen doelman. Deladier Pereira kopte de 2-0 in het doel en Atilla Cavus zorgde voor de 3-0. Pereira maakte ook nog de 4-0. MZVC eindigde de wedstrijd met tien man doordat Youri Nijsse een directe rode kaart kreeg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement