Volledig scherm
Patrijzen (oranje) is helemaal los. © Johan Van Der Heijden

Patrijzen is los en maakt zeventiende goal in twee wedstrijden tijd

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A hadden Patrijzen en MZVC er zin in. Patrijzen won met maar liefst 8-0 van Nieuwland. MZVC ging op bezoek bij Cadzand en legde er zeven in het, 0-7. 

De topper tussen Lewedorpse Boys en Hoedekenskerke/Kwadendamme werd met 0-1 gewonnen door de fusieploeg. Goes versloeg Wemeldinge met 1-3 en Domburg pakte drie punten na een 4-0 overwinning op Colijnsplaatse Boys. Jong Ambon en Spui speelden met 1-1 gelijk en ook Apollo’69 en Wolfaartsdijk moesten genoegen nemen met een punt, 2-2.

Patrijzen-Nieuwland 8-0: Na de 9-1-overwinning van vorige week ging Patrijzen tegen Nieuwland vrolijk verder met het maken van doelpunten. De thuisploeg was heer en meester en voetbalde heel goed. De bezoekers daarentegen stelden daar bar weinig tegenover en werden bij vlagen weggespeeld. Niels Paardenkooper maakte voor de thee een onvervalste hattrick door driemaal achter elkaar te scoren. Ook de 5-0 kwam van zijn voet. Tussendoor verzorgde Angelo Janse de 4-0. In het tweede bedrijf bleef Patrijzen scoren en schoot Janse de 6-0 vanaf de strafschopstip in het doel. Het slotakkoord was voor Niels Mulder, want met twee doelpunten bepaalde hij de eindstand op 8-0.

Cadzand-MZVC 0-7: De Middelburgse ploeg speelde goed en kreeg veel ruimte. De Zeeuws-Vlamingen gaven die weg en zo kon MZVC een hoop kansen creëren. Voor de pauze had Patrick Joossens al twee doelpunten gemaakt. In de tweede helft maakte de oude garde van MZVC het verschil. Na de 0-3 van Jaimy Tims maakte de oude van MZVC in de tweede helft het verschil. Geert Bosschaart zorgde voor 0-4 en Ferhan Topal werkte de vijfde Middelburgse treffer in het doel. Sharad van Roggen schoot een strafschop raak en Topal pikte ook nog zijn tweede doelpunt van de middag mee.

Lewedorpse Boys-Hoedekenskerke/Kwadendamme 0-1: Voetballend was Lewedorpse Boys de bovenliggende partij, maar de nummer twee haalde wederom niet het niveau van voor de winterstop. Koploper Hoedekenskerke/Kwadendamme hield het zoals het hele seizoen al compact en Lewedorpse Boys kwam er niet door. Na een handsbal kregen de bezoekers vijf minuten voor de rust een strafschop. Dit buitenkansje werd door Sander Rijk feilloos raak geschoten. In de tweede helft liet de thuisploeg te weinig zien en kwam het niet verder dan een schot dat via de onderkant van de lat terug in het veld kwam. Hoedekenskerke/Kwadendamme kreeg geen kans, maar pakte wel drie hele belangrijke punten.

Apollo’69-Wolfaartsdijk 2-2: Een wedstrijd met twee gezichten. Voor de pauze waren de bezoekers beter en was er met een 0-2-ruststand niks aan de hand. Sam de Kam maakte de 0-1 en Tijmen van der Baan zorgde voor 0-2. Wolfaartsdijk kreeg nog enkele kansen op de 0-3. Apollo’69 was in de tweede helft veel scherper en een stuk feller. De bezoekers werden afgetroefd en Robin Korsuize mikte een vrije trap raak. Tien minuten voor tijd werd de inhaalrace van de thuisploeg beloond toen Jeffrey Otten de 2-2 op het scorebord zette.

Jong Ambon-Spui 1-1: Jong Ambon kreeg heel de wedstrijd kansen genoeg, maar de bal wilde er maar niet in. En wie zijn kansen niet afmaakt, ziet vaak de andere ploeg wel scoren. Dat gebeurde ook, want routinier Remco Hamelink zorgde ervoor dat Spui op voorsprong kwam. Lang konden de Zeeuws-Vlamingen er niet van genieten, want nieuwkomer Jameh Lancobar trok de stand weer in evenwicht. Jong Ambon ging vol voor de winst, maar had moeite om door de hechte defensie van Spui te komen.

Domburg-Colijnsplaatse Boys 4-0: Pas in de tweede helft viel er genoeg te beleven. Domburg probeerde te voetballen en liet de bal het werk doen. Dit ging van een leien dakje en uit de kluts schoot Chiel Maranus met zijn chocoladebeen de openingstreffer raak. Hierna gaf hij Sander Willemse twee keer een niet te missen kans en stond het al 3-0. Colijnsplaatse Boys kwam er niet aan te pas en het werd ook nog 4-0. Patrick Kodde schoot de bal nog mooi in de bovenhoek.

Wemeldinge-Goes 1-3: De bezoekers herstelden zich van de 0-3-nederlaag tegen Jong Ambon. Goes voetbalde weer wat beter en vlak voor rust sloeg de ploeg van Huseyin Dogan twee keer toe. Eerst schoot Bajram Bajra raak en niet veel later trof ook Atilla Cavus doel. De wedstrijd werd niet echt een wedstrijd, want Wemeldinge werd niet gevaarlijk. Cavus maakte er ook nog 0-3 van. De enige kans van de thuisploeg kwam vanaf de strafschopstip. Aanvoerder Robin van der Linden schoot de toegekende penalty raak.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoektocht naar kampioensschaal Terneuzense Boys krijgt nieuwe wending

    Zoektocht naar kampioens­schaal Terneuzen­se Boys krijgt nieuwe wending

    TERNEUZEN - De kampioensschaal van Terneuzense Boys is nog steeds niet teruggevonden, maar inmiddels heeft de eerste selectie van de Zeeuws-Vlaamse club wel een aanwijzing ontvangen dat de trofee niet bij het vuilnis is beland. Dinsdag lag er een witte envelop bij de ingang van het complex van de kampioen van de tweede klasse zaterdag. In die envelop zat een foto van de schaal, genomen in Terneuzen, bij de jachthaven aan de Otheense Kreek.