Volledig scherm
© PZC

Patrick Joossens in ijltempo naar clubrecord

RUDESTATSPatrick Joossens maakte zaterdag zijn derde hattrick van het seizoen voor MZVC. Daarmee zorgde hij voor een stevig raamwerk in het gewonnen duel met SKNWK (4-0). Het was Joossens zesde hattrick voor de Middelburgse vierdeklasser, waarmee hij het aantal van Alexander Bom evenaarde.

Eerder dit seizoen scoorde Joossens ook al drie keer tegen Patrijzen (4-1-zege) en Nieuwland (ook 4-1-zege). Met die drie hattricks verdubbelde hij in één klap zijn totaalaantal voor MZVC. In de voorgaande zes seizoenen samen maakte hij er immers drie in totaal. Hij doet nu dus in vier maanden waar hij eerder zes jaar voor nodig had…

In de periode dat Joossens er zes heeft gemaakt, is er slechts één andere speler van de club geweest die er drie in één wedstrijd maakte. Op de openingsdag van het seizoen 2012/2013 won MZVC met 2-5 bij Apollo’69. De hattrick werd toen gemaakt door Melvin Caljouw.

Sinds MZVC in 2000 werd opgericht als doorstart van het zaterdagteam van Middelburg, heeft de club twintig hattricks voorbij zien komen in de competitie. Die werden door zes verschillende spelers gemaakt; Patrick Joossens en Alexander Bom tekenden beiden voor zes driepunters (zie tabel 1).

Volledig scherm
tabel 1 © RudeStats
Volledig scherm
tabel 2 © RudeStats

Dit seizoen is Joossens de zevende speler in het Zeeuwse amateurvoetbal met minimaal drie hattricks. De koningsschutters van Apollo’69 – Jean Paul Harthoorn en Dennis de Nooijer – hebben er elk zelfs zes gemaakt en leiden daarmee de dans. Joossens is één van de achtervolgers (zie tabel 2).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement