Volledig scherm
Anderlecht was een Europese topclub in de tijd dat Ronny van Poucke er speelde. © Peter Nicolai

Oud-profvoetballer Ronny van Poucke (59) overleden

TERNEUZEN - Ronny van Poucke is maandagavond overleden. De Zeeuwse oud-profvoetballer uit IJzendijke is 59 jaar geworden.

Van Poucke speelde tot zijn zestiende voor de club uit zijn dorp en verruilde IJzendijke in 1973 voor Anderlecht. In 1975 debuteerde hij in het eerste elftal van de Belgische topclub, een jaar later kwam hij tot acht competitietreffers. Van Poucke had in Brussel concurrentie van onder anderen Rob Rensenbrink en Peter Ressel, waardoor hij het ook vaak met invalbeurten moest doen.

Europese finales

Met Anderlecht maakte hij drie Europese finales mee. In 1976 won hij met zijn club de Europa Cup II ten koste van West Ham United, een jaar later speelde Van Poucke de verloren Europa Cup II-finale tegen HSV. In 1978 behoorde hij opnieuw tot de selectie, toen Anderlecht in de finale van de Europa Cup voor bekerwinnaars te sterk was voor Austria Wien. Ronny van Poucke speelde later nog voor onder meer KV Kortrijk, SK Lierse, Waterschei en Beerschot.

Voetbalsters

De Zeeuws-Vlaming werd in 2012 tot veler verrassing trainer van de voetbalsters van IJzendijke. In zijn tweede seizoen promoveerde hij met het team naar de eerste klasse. In april 2014, kort na het kampioenschap, stapte hij op bij de club waar hij opgroeide. Bij de zondag-vierdeklasser is geschokt gereageerd op het overlijden van Van Poucke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement