Volledig scherm
PREMIUM
Sluis (rood-wit) en Biervliet speelden vorige maand tegen elkaar voor een plaats in de vierde klasse. Daar komen ze komend seizoen ‘gewoon’ allebei in uit. © Boaz Timmermans

Oplossing voor indeling vierde klasse: Hef de vijfde klasse op

BESCHOUWINGVLISSINGEN - De elf Zeeuwse vierdeklassers in het zondagvoetbal werden deze week onaangenaam verrast door de KNVB. Ze gaan met z’n elven één klasse vormen. De clubs spelen daardoor aanzienlijk minder wedstrijden dan verwacht èn gewenst. Het aantal duels krimpt plots van 26 naar 20. Dat betekent minder speeltijd, minder kantine-omzet en minder spelplezier.

De clubs hebben protest aangetekend, maar verwachten er weinig van. Om het teleurgestelde ‘Zeeuws-Vlaamse elftal’ tegemoet te komen, zou er geschoven moeten worden. Gezien de gestage terugloop van teams en -clubs in het zondagvoetbal was dit het ideale moment voor een toekomstigbestendige oplossing: de vijfde klasse in het zondagvoetbal opheffen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.