Volledig scherm
Ralph Zegers

Op straat gezette Zegers krijgt online bijval na 'jassen-stennis'

VLISSINGEN - HVV'24 zette trainer Ralph Zegers midweeks op straat, nadat hij een jas met een andere sponsornaam had gedragen bij het nemen van de selectiefoto. Afgelopen weekend staken Twitteraars de geplaagde coach een hart onder de riem.

Dat deden zij al dan niet aangezet door dit oproepje van Groene Ster-voorzitter en CTV Voetbal-tafelgast Youssif Hamzaoui:

Hamzaoui deed zelf een duit in het zakje door een foto van John Karelse te delen, die als coach van JVOZ zaterdag langs de lijn te vinden was in een jas van Goes, de club die hij op zondag dient.

MZC'11-trainer Alexander van Keulen is met de club uit Zierikzee nog altijd puntloos in de eerste klasse, maar toonde ook zijn medeleven.

Het Twitter-account van het eerste elftal van Terneuzense Boys, dat wel won en met 1-0 te sterk bleek voor DBGC, liet weten dat 'de punten in de jas' zaten. Of was het toch de tas?

Oud-prof en Philippine-trainer Dennis de Nooijer plaatste zaterdagavond in aanloop naar het duel met Terneuzen (3-5-nederlaag) een tweet met een knipoog.

De mannen van het derde elftal van Zaamslag koppelden het ontslag van Zegers met een kwinkslag aan het feit dat op verschillende Zeeuwse voetbalvelden A-, B- en C-junioren met regenboogballen speelden om uit te dragen dat afkomst, religie en seksuele voorkeur in de omgang met elkaar niet uit mogen maken.

En zo waren er nog wat mensen die zich online lieten horen.