Volledig scherm
Scheidsrechter Felix toont Oostkapelle een gele kaart in het gestaakte duel met Nieuwenhoorn. Links staat Maarten Hazelaar en rechts Wouter Verduijn. © Ruben Oreel

Oostkapelle/Domburg krijgt twee punten in mindering na gestaakte topper

ZEIST - Voetbalvereniging Oostkapelle/Domburg heeft een schikkingsvoorstel van twee winstpunten in mindering gekregen van de KNVB en een niet nader gespecificeerde boete.

Die straf kreeg de club opgelegd naar aanleiding van het gestaakte duel met koploper Nieuwenhoorn op zaterdag 7 december in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Oostkapelle/Domburg is bestraft voor ‘het collectief beledigen van de scheidsrechter’.

De wedstrijd werd in 70ste minuut gestaakt door scheidsrechter Felix toen er vanaf de tribune spreekkoren klonken toen Nieuwenhoorn een strafschop kreeg toegewezen. De gemoederen waren kort voor rust ook al opgelopen toen Oostkapelle/Domburg een aanvankelijk genomen strafschop moest overnemen. Het team verliet toen korte tijd het veld.

De twee minpunten zijn door de KNVB al doorgevoerd in de stand, waardoor Serooskerke de nieuwe nummer twee is achter Nieuwenhoorn. Het duel tussen Oostkapelle/Domburg en Nieuwenhoorn dient nog wel te worden uitgespeeld. Dat gebeurt op zaterdag 29 februari.

Stand aan kop

Nieuwenhoorn 11-30
Serooskerke 12-24
Oostkapelle/Domburg 11-23
Yerseke 12-21
Bruse Boys 12-21
De Meeuwen 11-19