Volledig scherm
Terneuzense Boys (oranje) deed goede zaken, Oostkapelle (geel) juist niet. © Lex De Meester

Oostkapelle blijft kwakkelen en ziet Terneuzense Boys verder uitlopen

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse E kende Terneuzense Boys weer een prima speelronde. Zelf won de koploper, al was het nipt, met 1-0 van Nieuwdorp. Maar door het verlies van Oostkapelle (3-6- tegen NSVV) is de voorsprong nu zes punten op zowel Oostkapelle als Bruse Boys. 

Arnemuiden boekte met tien man een knappe 0-1-zege bij buurman Serooskerke. Bruse Boys revancheerde zich tegen MZC’11 door in Zierikzee met 7-1- te winnen en Yerseke won met 1-0 bij Tholense Boys. FC Axel tegen Krabbendijke (1-1) eindigde, net als SSV’65-DBGC (4-4), onbeslist.

Terneuzense Boys-Nieuwdorp 1-0: Het verschil tussen de koploper en de hekkensluiter was in de uitslag niet terug te lezen. Bart van Fraeijenhove miste in de openingsminuut al een dot van een kans, maar maakte na een halfuur wel de enige treffer. Na een voorzet van Miroslav Peric kopte hij de 1-0 binnen. Nieuwdorp vocht voor één van de laatste kansen en hield, mede doordat Terneuzense Boys na de pauze het verzuimde om het karwei af te maken, tevergeefs lang hoop op een resultaat.

Serooskerke-Arnemuiden 0-1: ,,Een rommelig duel. De eerste helft gebeurde er niet veel. Wij speelden slordig en Arnemuiden was gevaarlijk in de omschakeling’', aldus Seroos-elftalleider Nicky Holmes. In de 35ste minuut kwamen de bezoekers, na een rode kaart wegens natrappen voor Cores Siwabessy, met tien man te staan. Tegen tien man kwam Serooskerke niet verder dan een halve kans voor Maikel Simonse. Tien minuten voor tijd kwam Ronaldo Meijer bij een uitbraak na een één-twee combinatie oog in oog te staan met Jordi Suurmond. De spits bleef koel en maakte de 0-1. Holmes: ,,Voor ons wordt het zo een kleurloos seizoen.’’

SSV’65-DBGC 4-4: Bij rust stond het door goals van Jeroen Sep (0-1) en Perry Bek gelijk. DBGC kwam in de 49ste minuut via Thijs Tromp op 1-2 en in de 68ste minuut leek de ploeg uit Oude-Tonge met de 1-3 van Sep het duel al te beslissen. Niets was minder waar, want twee minuten later stond het na goals van Kai Walraven en Casper van Sabben alweer gelijk. Claude de Smit leek SSV’65 in de 84ste minuut met de 4-3 alsnog aan de overwinning te helpen, maar met zijn derde goal zorgde Sep voor de 4-4. SSV’er Erwin van der Linden liet daarna de mogelijk op de 5-4 liggen.

Oostkapelle-NSVV 3-6: Door goals van Kelvin van der Giessen en twee keer Lorenzo Pengel zaten de bezoekers al snel op rozen. In de 34ste minuut deed Rick Maljaars wat terug (1-3), maar daarna werd Oostkapelle-keeper Niels Dekker wegens (vermeend) hands buiten het strafschopgebied uit het veld gestuurd. Good-old Wilco Filius verving hem en kreeg na rust ook drie goals om de oren. Eerst scoorde Yoeron van der Ree uit een strafschop en daarna voerden Mitchel Louwerens en Peter-Jan Kazander de score op. Rens Maljers en Maarten Hazelaar scoorden daarna nog tegen voor Oostkapelle.

Tholense Boys-Yerseke 0-1: Tegen een gehavend Tholense Boys een moeizame overwinning voor Yerseke, maar wel één die telt. Op aangeven van Axel Koster zorgde de mee opgekomen verdediger Mark Goeman op slag van rust voor de 0-1. Yerseke-trainer Alexander van Keulen: ,,In de tweede helft verzuimden wij de trekker over te halen. Wij hebben niks meer weggegeven en zelf drie of vier kansen gekregen.’' Waar Tholense Boys degradatiezorgen kent, staat Yerseke op een keurige vierde plek. Van Keulen: ,,Ik ben heel trots en fier en we zouden graag op die plek blijven staan. De groep mag dinsdag bepalen wat onze nieuwe doelstelling wordt voor de rest van het seizoen. Ik ben benieuwd.’'

FC Axel-Krabbendijke 1-1: Een vrije trap van Danny Weber betekende voor rust een 0-1-voorsprong voor de bezoekers uit Krabbendijke. Ibrahim Eryürük scoorde na de hervatting eveneens uit een vrije trap de gelijkmaker. Bij FC Axel viel Urmelon Martis vlak na rust uit met een blessure en dat was wel een aderlating voor de ploeg van trainer Cees Houtepen. In de tweede helft waren er over en weer weinig kansen en misschien daardoor was de 1-1 wel een terechte eindstand.

MZC’11-Bruse Boys 1-7: Na de 0-1-thuisnederlaag eerder dit seizoen had Bruse Boys nog wat recht te zetten tegen MZC’11. De ploeg van trainer Marco Groeneveld kende een bliksemstart, want in de openingsminuut zorgde Domenique van den Berge al voor de 0-1 en tien minuten later stond het via Mats Willemse de 0-2 al op het scorebord. In de 52ste minuut maakte Johan Vroegindeweij de 0-3. Via Van den Berge en weer Vroegindeweij liep Bruse Boys verder uit. Sven Heijboer maakte nog wel de Zierikzeese eretreffer, maar Julian Nieuwland en Rick Jonker schoten Bru naar de zevenklapper.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hoek moet middenvelder Mbikulu weer een tijdje missen
  PREMIUM

  Hoek moet middenvel­der Mbikulu weer een tijdje missen

  HOEK - Lieven Gevaert was van plan om donderdagavond wat beelden te laten zien van Excelsior’31, om daarna op het veld nog wat tactische zaken te trainen. Maar tot een training kwam het niet, omdat de helft van de selectie in de file stond vanwege de tijdelijke afsluiting van de Westerscheldetunnel. ,,We hebben de spelers een individueel loopprogramma gegeven’’, zei de trainer. ,,Dat hebben ze netjes afgewerkt.’’
 2. Huwelijk
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Huwelijk

  Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.