Volledig scherm
John Karelse. © Lex De Meester

Ook Zeeuwen buiten de provincie succesvol in KNVB-beker

VLISSINGEN - Niet alleen Goes, Kloetinge en Hoek zorgden zaterdag voor Zeeuws succes in het toernooi om de KNVB-beker. Ook de Zeeuwen buiten de provinciegrenzen wonnen allemaal in de eerste kwalificatieronde van het bekertoernooi.

En daar zaten twee klinkende zeges bij. Voor Yarick Dorst bijvoorbeeld, speler van Barendrecht. Zijn ploeg, afgelopen seizoen gedegradeerd naar de derde divisie, was met 6-0 te sterk voor eersteklasser Wittenhorst. Misschien geen hele grote verrassing, maar wel een lekker overwinning voor de middenvelder uit Bruinisse en zijn ploeg.

Verrassend was de zege van het Achilles Veen van John Karelse op het Utrechtse Hercules wel te noemen. De ploeg van de oefenmeester uit Wemeldinge speelt in de hoofdklasse, Hercules in de derde divisie. Maar Achilles Veen boekte een klinkende overwinning. Karelse won, net als Dorst, met 6-0.

Kyle Doesburg luisterde zijn officiële debuut namens Stedoco op met een treffer. De zaterdag-derdedivisionist won met 2-4 op bezoek in Haaksbergen bij zondag-derdedivisionist HSC'21. Bij rust stond het 1-3 en die derde treffer nam Doesburg, afgelopen seizoen clubtopscorer van Hoek, voor zijn rekening. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert
    PREMIUM

    Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert

    HOEK - Naast de trainingen die hij deze week verzorgde, voerde Lieven Gevaert de afgelopen dagen ook meerdere gesprekken. Met Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting, sprak hij onder meer over de voorwaarden om langer bij Hoek te blijven. En met Jacky Lambert en Ferdie Hermans, die deel uitmaken van de technische commissie, vond onder meer een evaluatie van de selectie plaats. ,,Het waren vruchtbare gesprekken’’, vertelde de Belgische trainer.