Volledig scherm
In het voorjaar van 2015 werd Patrijzen kampioen van de vierde klasse in het zondagvoetbal. Het is het laatste kampioenschap in het zondagvoetbal. © Ruben Oreel

Ook Patrijzen stapt over naar zaterdagvoetbal

’s-HEERENHOEK - Patrijzen speelt volgend seizoen in het zaterdagvoetbal. Dat was donderdagavond de uitkomst van de stemming tijdens de ledenvergadering. Van de 68 stemmen waren er 60 voor de overstap, 7 tegen en 1 blanco-stemmer.

De club uit ’s-Heerenhoek volgt daarmee het voorbeeld zo heel veel andere clubs boven de Westerschelde. Er zijn volgend seizoen nog maar drie zondagclubs met hun eerste elftal actief in het standaardvoetbal: Vlissingen, Goes en Zeelandia Middelburg.

Op dit moment is Patrijzen samen met buurman en grote rivaal Luctor’88 nog actief in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Volgende week zondag spelen ze tegen elkaar. Luctor’88 fuseert deze zomer met plaatsgenoot Heinkenszand en zal volgend seizoen – net als Patrijzen – uitkomen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

November vorig jaar kondigde Patrijzen aan dat een werkgroep een mogelijke overstap zou onderzoeken. De vraag lag voor wat het beste voor de toekomst van de vereniging zou zijn, vertelde voorzitter Jeanine van der Horst destijds.