Volledig scherm
Joran Maliepaard gaat in de zaal van Groene Ster Vlissingen naar Feyenoord Futsal. © Dirk-Jan Gjeltema

Ook in de zaal verkast Maliepaard naar een andere club

VLISSINGEN - Joran Maliepaard maakte onlangs bekend na dit seizoen over te stappen van Duiveland naar VC Vlissingen. De aanvaller, die met 47 goals een groot aandeel in het kampioenschap van de zaterdag-vierdeklasser had, verkast deze zomer ook in het zaalvoetbal naar een andere club. Maliepaard speelt volgend seizoen voor Feyenoord Futsal.

Hij vertrekt daardoor al na één seizoen bij Groene Ster Vlissingen, waar hij dit seizoen vooral in het tweede elftal speelde. Tijdens de bekerfinale, die Groene Ster vorige maand met 5-2 verloor van FC Eindhoven, viel Maliepaard net buiten de wedstrijdselectie. Hij is de tweede speler die deze zomer van Groene Ster naar Feyenoord Futsal gaat. Ook Lotfi Salhi maakt de overstap. De Rotterdammer speelde net als Maliepaard één seizoen bij Groene Ster en keert nu terug bij zijn oude club.

Groene Ster Vlissingen, dat op korte termijn bekend wil maken wie de opvolger wordt van coach Samir Yaaqobi, kan komend seizoen ook geen beroep meer doen op Brahim Eisati en Abdoe Abdenbi. Rotterdammer Eisati gaat op zoek naar een club dichter bij zijn woonplaats, Abdenbi speelt volgend seizoen op het veld voor derdedivisionist Hoek. Zaalvoetballen is niet toegestaan bij de Zeeuws-Vlaamse club.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
    PREMIUM

    Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

    DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.