Ook Dovo deelt een tik uit aan Hoek

VIDEOHOEK – Het thuisduel met Dovo maakte duidelijk dat de vorm bij Hoek heel ver te zoeken is. De ploeg van Lieven Gevaert ging op eigen veld met 1-3 onderuit en leed daarmee de tweede nederlaag op rij.

Voor het ambitieuze Hoek was het zelfs al de derde nederlaag in zeven wedstrijden. Ter vergelijking: vorig seizoen diende Dovo de Zeeuws-Vlaamse ploeg ook de derde nederlaag van het seizoen toe, alleen was het toen al januari.

Volledig scherm
Erwin Franse (rechts, in actie tijdens Hoek-Goes) opende zaterdag al vroeg de score voor Hoek. © Sjaak van der Salm

Een week geleden keek Hoek in Noordwijkerhout na een half uur al tegen een 3-0-achterstand aan. De ploeg kwam toen sterk terug, maar moest uiteindelijk wel het hoofd buigen (3-2). Zaterdagmiddag was de start heel wat beter, al was Dovo in de eerste tien minuten wel de bovenliggende partij. Een individuele actie van Jonathan Constansia zorgde er echter voor dat Hoek op voorsprong kon komen. De middenvelder snelde langs drie man, gaf de bal voor en zag Erwin Franse de 1-0 binnen rommelen.

Dovo raakte daar echter niet van in paniek en bleef het initiatief houden. De ploeg van Gert Kruys opereerde in een 4-2-2-2-systeem, met vier middenvelders die veelvuldig van positie wisselden, en daar kreeg Hoek maar moeilijk grip op. De thuisploeg grossierde in balverlies en één van die ingeleverde ballen leidde zeven minuten voor rust tot de 1-1. Constansia verspeelde de bal, Dovo nam over en kreeg een vrije trap. Die werd door de bedrijvige linksback Mourad Marbouh over de muur binnengekruld: 1-1.

Korte hoek

Na rust kwam Hoek vervolgens sterker uit de kleedkamer en mocht de meeste aanspraak maken op een tweede doelpunt. Een schot van Franse ging naast, Constansia raakte de paal en Robin Nelis probeerde het met een schot in de korte hoek. Twee minuten later sloeg Dovo vervolgens toe. Spits Quincy Arends schoot de bal uit de draai in de verste hoek, langs de vingertoppen van de zich strekkende Jordi de Jonghe (1-2).

Met Sven Mbikulu voor linksback Karim Bannani trachtte Hoek de druk op te voeren. Dat lukte wel enigszins, al was het aanvalsspel vaak te voorspelbaar. Nelis kreeg een goede kans maar zijn harde schot ging naast. De spits moest even later naar de kant en werd vervangen door Francis Kabwe Manengela.

In de slotfase kreeg Hoek een vrije trap, die snel werd genomen door Constansia. Roy Bakkenes, middenvelder van Dovo stond op een paar meter afstand en stak zijn voet uit. Hij onderschepte zo de bal, mocht doorgaan van scheidsrechter Aafouallah en zette een snelle tegenstoot op. Invaller Lars Middelwijk was het eindstation van de aanval (1-3) en deelde zo een volgende harde tik uit aan Hoek.

Hoek-Dovo 1-3 (1-1). 10. Erwin Franse 1-0, 38. Mourad Marbouh 1-1, 62. Quincy Arends 1-2, 90. Lars Middelwijk 1-3. Scheidsrechter: J. Aafouallah (Eindhoven). Gele kaart: Quincy Arends, Simon van Zeelst (beiden Dovo). Aantal toeschouwers: 550.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani (67. Sven Mbikulu); Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia, Rik Impens; Erwin Franse, Robin Nelis (77, Francis Kabwe Manengela) en Ruben de Jager.

Dovo: Sebastian van der Sman; Pernelly Biya, Rick van Walsem, Jordy Balk, Mourad Marbouh; Simon van Zeelst, Yannick Zeeman; Roy Bakkenes, Jasper Waalkens (77. Kai Huisman); Quincy Arends en Kevin Schmidt (89. Lars Middelwijk).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement