Volledig scherm
Yves Nyemb (links) verruilt VC Vlissingen deze zomer voor Hoek. © lex de meester

Ook Constansia en Nyemb keren terug bij Hoek

HOEK - Zaterdag-hoofdklasser Hoek heeft voor volgend seizoen opnieuw drie spelers vastgelegd. Jonathan Constansia, die onlangs stopte bij Halsteren, is rond met de club waarvoor hij in het verleden ook al speelde. Hetzelfde geldt voor Yves Nyemb. De spits komt over van VC Vlissingen en speelde  in het seizoen 2013-2014 ook al bij Hoek. Vin Vercouteren, dit seizoen tweede doelman achter Jordi de Jonghe, heeft zijn contract met één jaar verlengd.

Met het vastleggen van Constansia en Nyemb krijgt de selectie van Hoek voor het volgend seizoen iets meer vorm. Met De Jonghe en Vercouteren liggen nu twee keepers vast. Gert-Jan van Leiden (ADO'20) en Lionel Fitsch (Barendrecht) zijn binnengehaald om de defensie te versterken en van de huidige selectie zijn aanvoerder Reguillo Vandepitte, topscorer Rik Impens en Thomas van Renterghem langer vastgelegd.

Van Sprundel

Daniel Akindayini werd in januari tot het eind van het seizoen vastgelegd, met een optie op een extra jaar. De kans is dus groot dat hij volgend seizoen ook nog bij Hoek speelt. Akindayini was in zijn eerste vier duels goed voor vijf doelpunten. De Engelse spits werd binnengehaald als vervanger van Niek van Sprundel, die door een liesblessure niet meer leek te kunnen voetballen. Van Sprundel maakte onlangs zijn rentree maar heeft nu toch besloten voorlopig een punt achter zijn carrière te zetten.

De spits uit Aardenburg liet zich onlangs behandelen in Almelo en maakte daarna zijn rentree op het trainingsveld. Een week later deed hij een uur mee met Hoek 2 en scoorde meteen tegen de reserves van ASWH (1-1). Daarna kreeg Van Sprundel echter een terugslag. Afgelopen week lichtte hij zijn ploeggenoten en de technische staf in over zijn besluit. ,,Ik wil mijn lichaam niet verder kapot maken. Ik moet er nog langer mee doen'', liet Van Sprundel weten. ,,Ik ga mijn lichaam eerst eens wat rust geven. Over een paar maanden zie ik dan wel hoe het gaat, maar ik verwacht er niet te veel meer van. Ik baal er echt van, want ik had graag nog wat meer goals gemaakt in het shirt van Hoek.''

Volledig scherm
Niek van Sprundel (rechts) keert dit seizoen niet meer terug bij Hoek. © Peter Nicolai

In de komende weken hoopt Hoek de selectie voor volgend seizoen verder op orde te krijgen. Met verschillende spelers lopen nog gesprekken. Van de huidige selectie lijken onder anderen Stef de Backer, Zinho Chergui en Marijn Wijkhuijs in aanmerking te komen voor een nieuwe overeenkomst. Bram Leroy (Mandel United), Birgen Martens (Sint-Denijs Sport) en Aaron Verwilligen (Temse) hebben hun vertrek aangekondigd.

Volledig scherm
Jonathan Constansia in actie voor Halsteren, de club waar hij onlangs stopte. © Tonny Presser © 2017
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement