Volledig scherm
Youssef Ben Sellam in actie namens Groene Ster Vlissingen. © Paul ten Hacken

‘Ongecapte’ Youssef Ben Sellam met grote Oranje naar WK-kwalificatietoernooi

VLISSINGEN - Doelman Youssef Ben Sellam van Groene Ster Vlissingen reist maandag met het Nederlandse zaalvoetbalteam naar Roemenië. De jeugdige doelman is verrassend opgenomen in de 15-koppige selectie voor het WK-kwalificatietoernooi dat deze week wordt gehouden. Hij heeft nog geen A-interland achter zijn naam, alleen meerdere jeugdinterlands.

Ben Sellam is één van de drie keepers die bondscoach Max Tjaden meeneemt naar Roemenië. Barry de Wit (asv Lebo) en Manuel Kuijk (FC Eindhoven) zitten al langer bij de selectie. Behalve Ben Sellam is ook zijn voormalige ploeggenoot van Groene Ster, Said Bouzambou, van de partij. Hij speelt inmiddels bij het Belgische SK Malle Beerse.

De enige andere speler in buitenlandse dienst in de selectie is Karim Mosaoui. Hij speelt in Indonesië bij Bintang Timur. Bij die club is Hicham Benhammou coach en speelt Khalid el Hattach, beiden ex-Groene Sterren.

Het Nederlands team begint de kwalificatie voor het wereldkampioenschap woensdag tegen thuisland Roemenië. Volgens Tjaden wordt dat meteen een sleutelduel, zegt hij op de site van de KNVB. ,,Ik kan wel zeggen dat we aan elkaar gewaagd zijn. De laatste vier wedstrijden spreken wat dat betreft voor zich: twee keer gelijk, eenmaal gewonnen en eenmaal verloren.’’

Een dag later speelt Oranje tegen Kazachstan en zaterdag volgt het laatste pouleduel met Albanië. De groepswinnaar en de nummer twee van de poule plaatst zich voor de volgende kwalificatieronde. Die bestaat eveneens uit poules van vier landen, waarvan de poulewinnaar zich uiteindelijk plaatst voor het WK van 2020 in Litouwen; de beste nummers twee maken ook nog kans.