Volledig scherm
Olivier Noordam (Inspanningsfysioloog Sparta) geeft uiloopinstructie aan de wisselspelers © Johan Van Der Heijden

Olivier Noordam maakt Sparta fit

videoGOES - Het duurde zaterdag even voordat Sparta Rotterdam op bezoek bij zondag-hoofdklasser Goes tot scoren kwam. De eredivisionist won het oefenduel met de Zeeuwse formatie met liefst 0-10, maar pas in de slotseconde van de eerste helft kon de meegereisde aanhang van de Rotterdammers voor het eerst juichen. Thomas Verhaar opende op dat moment de score.

Olivier Noordam (25) - of Ollie, zoals hij liefkozend genoemd wordt - moest die goal aan zich voorbij laten gaan. De uit Waarde afkomstige inspanningsfysioloog van Sparta was op het derde veld van sportpark Het Schenge al druk aan de slag met de spelers die door trainer Alex Pastoor naar de kant waren gehaald. Onder anderen de Axelse verdediger Rick van Drongelen werd nog even flink aan het werk gezet door Noordam. ,,Omdat die jongens maar een deel van de wedstrijd hebben gespeeld, moeten ze nog wat loopwerk doen om de juiste prikkel te krijgen’’, legde Noordam later uit.

Dat zijn ploeg vlak voor rust nog de 0-1 maakte, kreeg Noordam ongetwijfeld mee. Ook twee velden verderop waren de juichkreten van de Spartanen te horen. Maar mocht hij de treffer willen zien, zal hij de beelden moeten terugkijken. ,,Ik ben het wel gewend’’, zei hij. ,,Vanaf dit seizoen heb ik wat meer taken. Ook op het veld. Maar doordat ik met die jongens bezig ben, heb ik nog weinig van de oefenwedstrijden kunnen zien.’’

Erg vindt hij dat niet, het hoort bij zijn werk. Noordam moet ervoor zorgen dat de spelers op de juiste manier belast worden en met de ideale intensiteit trainen.

Hoe hij dat doet en hoe hij bij Sparta terechtkwam, vertelt hij in de PZC van maandag 17 juli.