Volledig scherm
Olivier Aertssen. © Sparta Rotterdam

Olivier Aertssen niet in definitieve selectie Oranje onder 16

Olivier Aertssen is door KNVB-coach Martijn Reuser niet opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 16, dat begin februari deelneemt aan het Uefa Development Tournament in Portugal. De uit Wolphaartsdijk afkomstige verdediger van Ajax is op de stand-bylijst geplaatst.

Aertssen is aan zijn eerste seizoen bezig bij de Amsterdamse club en speelde eerder voor Sparta, Kloetinge en Wolfaartsdijk. Bij Ajax doet hij al geregeld met de Onder 17 mee. Reuser heeft 23 spelers geselecteerd, Ajax is met zes spelers hofleverancier, AZ levert vijf talenten.

Bij het prestigieuze vierlandentoernooi in de Algarve speelt Oranje onder 16 tegen achtereenvolgens Duitsland (6 februari), Portugal (8 februari) en Colombia (11 februari). Alle wedstrijden worden gespeeld in Vila Real de Santo Antonio.

  1. Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    Flinke straffen voor Vlissingen-duo: Ben Sellam meer dan een jaar aan de kant, Roemeratoe enkele maanden

    VLISSINGEN – De tuchtcommissie amateurvoetbal van de KNVB heeft Vlissingen-spelers Milton Roemeratoe en Karim Ben Sellam een straf opgelegd voor de incidenten waar de spelers bij waren betrokken tijdens het duel met FC Boshuizen. Ben Sellam kreeg de langste schorsing, bevestigt een woordvoerder van de tuchtcommissie tegenover deze krant. De reservedoelman van de zondag-eersteklasser moet in totaal vijftien maanden toekijken. Roemeratoe staat in totaal vier maanden aan de kant. Beide spelers hebben vier werkdagen de tijd om in beroep te gaan.