Volledig scherm
Bart Nieuwkoop (links) lijkt donderdag in de basis te starten tijdens het eerste Europa League-duel van Feyenoord. © EPA

Nieuwkoop ziet concurrent afvallen voor Europa League-duel Feyenoord

ROTTERDAM - De kans dat Bart Nieuwkoop donderdagavond aan de aftrap van het Europa League-duel tussen AS Trencin en Feyenoord verschijnt, is aanzienlijk groter geworden. Jeremiah St. Juste, de concurrent van de Thoolse rechtsback, is namelijk niet inzetbaar.

Dat maakte Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst bekend tijdens een persconferentie in aanloop naar het duel van donderdag (aftrap 19.00 uur). St Juste moest zaterdag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PSV, die gewonnen werd na strafschoppen, kort voor tijd het veld verlaten. Nieuwkoop was toen zijn vervanger.

Het zit er dus dik in dat de Zeeuw donderdag ook de plek van de vorig jaar van Heerenveen overgekomen verdediger in zal nemen. Feyenoord neemt het dan in de voorronde van de Europa League in Slowakije in het eerste van twee duels op tegen Trencin. De inzet van het tweeluik met de Slowaken is een plek in de play-offs van het tweede Europese clubtoernooi.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook als de wind draait wil Aardenburg vooruit
    PREMIUM

    Ook als de wind draait wil Aardenburg vooruit

    AARDENBURG - Na drie achtereenvolgende degradaties heeft voetbalvereniging Aardenburg zijn doelstelling bijgesteld. Het ambitieuze meerjarenplan dat er toe moest leiden dat Aardenburg zou uitgroeien tot een stabiele tweedeklasser is vervangen door een voornemen dat gestoeld is op realisme. Met vier nieuwe leden in een bestuur van zeven waait er een nieuwe wind in Aardenburg, dat inmiddels uitkomt in de vijfde klasse van het zondagvoetbal.