Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen SSV'65 en Almkerk © Rudy Boogert

Niels de Booij maakt zuivere én perfecte hattrick voor Breskens

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - FC Axel zit in de wachtkamer voor een eventueel vervolg in de districtsbeker. Zondag valt de beslissing in het treffen tussen Hilvaria en SVSSS. Duiveland en Breskens haalden de knock-outfase. Duiveland zonder problemen, maar Breskens had een zuivere en perfecte hattrick van Niels de Booij nodig om poulewinnaar te worden.

Groep 1-52. SSV’65-Almkerk 1-3: Halverwege de tweede helft speelde SSV’65 al een verloren wedstrijd. Door doelpunten van Rafaël Nartey en Bart Dirven stond het na 22 minuten al 0-2 voor de bezoekende eersteklasser. Het uitvallen kort daarna van aanvaller Bas Biesterbosch met een enkelblessure zorgde ervoor dat SSV’65 een eerste helft speelde die het snel wilde vergeten. Invaller Jonathan van Eerd maakte tien minuten na de pauze 0-3, waarna Rick Jonker na een uur namens SSV’65 scoorde. De Goesenaren probeerden het wel, maar konden niet meer voor spanning zorgen en zijn uitgeschakeld.

Groep 1-53. FC Axel-SC ’t Zand 0-3: Het niveauverschil tussen de Zeeuwse tweedeklasser en de Brabantse eersteklasser was duidelijk. FC Axel moest in een klein kwartiertje voor de pauze de drie beslissende treffers incasseren en kon daar vervolgens weinig tegenover zetten. Yannick Burleson opende na 16 minuten de score in een scrimmage. Tien minuten later scoorde Teun Jongbloets met een diagonaal schot in de verre hoek en twee minuten daarna profiteerde Burleson van een misverstand in de Axelse defensie. Wedstrijd gespeeld. Omdat Hilvaria een dag later met 4-3 verloor van SVSSS bekert FC Axel verder.

Groep 1-60. SC Kruisland-MZC’11 5-3: Bij een 4-3-achterstand voelde MZC’11 zich tekortgedaan door de scheidsrechter die een strafschop wegens hands niet gaf. Daarmee kon de Zierikzeese ploeg een 4-1-achterstand repareren. Maar die kans kreeg het uiteindelijk niet. Persoonlijke fouten zaten trainer Edwin Kriens dwars. ,,We gaven drie goals weg door persoonlijke fouten. Dat moet er echt uit.’’ De Schouwse doelpunten werden gemaakt door Jesse Kalwij (1-1), Martijn Backx (4-2) en Sander Backx (4-3). ,,Een winstpunt is het feit dat we na de 3-1 en 4-1 de drive hadden om terug te komen. Vorig seizoen werd het dan nog wel eens een veel grote score.’’

Groep 2-3. Wolfaartsdijk-WIK’57 3-2: De thuisploeg had nog een waterkansje om de poulefase te overleven, maar was daarbij afhankelijk van een nederlaag van Duiveland. Zelf deed Wolfaartsdijk wat het moest doen. Een vroege achterstand door een goal van Dennis Dekker werd gerepareerd door een goede actie van invaller Mitchell Claessen (1-1), een afstandsschot van Timo Westerweel (2-1), die na de pauze ook een uitgespeelde aanval afrondde (3-1). WIK’57 gaf zich niet gewonnen, maakte de aansluitingstreffer via invaller Camiel Kleppe en had kans op meer. Maar de gelijkmaker bleef uit.

Duiveland-Bevelanders 3-1: Een regelmatige overwinning van Duiveland. De ploeg al vroeg op voorsprong door een doelpunt van nieuweling Donny van Dongen. Nadat Duiveland twee dotten van kansen om zeep had geholpen, maakte Bevelanders gelijk via Sam de Bruine. Hij schoot een vrije trap fraai binnen. Nog voor rust herstelde Michael Jonker de marge en na de pauze gooide Luuk van Duijn de wedstrijd in het slot. Na drie mislukte campagnes bereikte Duiveland met de derde zege de knock-outfase weer eens.

Groep 2-12. Breskens-Zaamslag 3-2: Een zuivere hattrick van Niels de Booij in de eerste helft zette Breskens in het zadel voor de winst en een plaats in de volgende ronde. De eerste klap was voor Zaamslag dat via een klasse-kopbal van Wesley Dieleman na een minuut op 0-1 kwam. De Booij herstelde deze averij met een intikker (met links), kopbal en een schot (met rechts), waarmee hij een zuivere en perfecte hattrick maakte. Na de pauze kwam Zaamslag terug via Wout Hamelink en hing de gelijkmaker in de lucht. Na de rode kaart voor Roy van der Staal (Zaamslag) werd de druk op Breskens verlicht, maar het tiental van Zaamslag raakte via invaller Jelle Slabbekoorn nog wel de lat.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna perfect duel voor Ruben de Jager
    PREMIUM

    Bijna perfect duel voor Ruben de Jager

    BARENDRECHT - De afgelopen weken zwierf Ruben de Jager bij Hoek door het elftal. Tegen VVSB acteerde hij na rust als een veredelde rechtsback, vorige week begon hij tegen Dovo als linksbuiten. In Barendrecht mocht de aanvaller zaterdag weer eens als ‘nummer 9’ starten en liet hij zien dat Lieven Gevaert hem daar de komende tijd ook moet laten staan. Met twee assists en een goal was De Jager belangrijk voor Hoek, dat de drie punten na iets meer dan een kwartier spelen al op zak had.