Volledig scherm
De verslagenheid van Arnemuiden in beeld. Silvano de Nooijer (links) en Jasper Pruysers (rechts) verwerken de teleurstelling. © Dirk-Jan Gjeltema

Nacompetitie: Arnemuiden loopt promotie mis

ARNEMUIDEN - De voetballers van Arnemuiden zijn er niet in geslaagd te promoveren naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Op eigen veld gingen de Walchenaren met 4-2 onderuit tegen Den Bommel.

Arnemuiden kwam al binnen tien minuten op achterstand via Johno Bakker. Luttele minuten nadat Marinus Baas de stand weer recht had getrokken, sloeg de sterke spits van de Zuid-Hollanders opnieuw toe: 1-2.

Direct na rust kreeg de ploeg van de afzwaaiende trainer Carlos de Jonge een drietal grote kansen en rook het de gelijkmaker. Dat was voor Den Bommel het teken om weer even een tandje bij te zetten. Dat gebeurde en al gauw velde Wesley Bakker het vonnis over Arnemuiden.
Het laatste half uur kon daardoor in principe administratief worden afgedaan. De drive van voor de 1-3 was verdwenen bij Arnemuiden en alleen bij winst zou 'Erremuu' promoveren. Dat leek al een onmogelijke opgave en na negentig minuten bleek dat ook zo te zijn.
Patrick Verolme (1-4) en Leon van Belzen (2-4) schotelden het publiek in de slotfase nog wel twee treffers voor.