Volledig scherm
Daan Klomp in het duel van NAC met Vitesse. © BSR Agency

NAC verhuurt Daan Klomp aan competitiegenoot

BREDA - Voetballer Daan Klomp speelt komend seizoen niet bij, maar tégen NAC. De club uit Breda verhuurt de verdediger uit Wissenkerke aan Helmond Sport, waar het een samenwerkingsverband meet heeft.

Klomp maakte afgelopen seizoen in het shirt van NAC nog zijn debuut in de eredivisie. Tijdens het thuisduel met Ajax - op 24 november vorig jaar - begon de Zeeuwse mandekker in de basis, maar hij kon een nederlaag niet voorkomen. De Amsterdamse landskampioen won met 0-3.

De twintigjarige Klomp speelde uiteindelijk negen keer in de eredivisie. NAC degradeerde aan het einde van de rit naar de Keuken Kampioen Divisie. In die competitie speelt de Zeeuw komend seizoen dus ook, maar dan bij een andere club. Samen met aanvaller Diego Snepvangers wordt hij verhuurd aan Helmond Sport.

Voor Klomp is het overigens niet de eerst keer dat NAC hem verhuurt. Twee seizoenen terug werd hij door de toenmalige eredivisionist uit Breda uitgeleend aan TOP Oss. Dat werd geen succes. Verdeeld over vier wedstrijden speelde hij - mede vanwege blessureleed - toen maar een handjevol minuten in de eerste divisie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement