Volledig scherm

Na HVV'24 is Terneuzen de volgende scalp voor stuntploeg Hontenisse

KLOOSTERZANDE - Een maand geleden schakelde Hontenisse in een beladen derby HVV'24 uit in de tweede ronde van de districtsbeker. Dinsdagavond stuntte de ploeg van trainer Marco van Vlierberghe opnieuw.

Terneuzen, dat net als HVV'24 in de derde klasse uitkomt, werd na strafschoppen verslagen door de koploper van de vierde klasse, nadat het duel na 90 minuten in 1-1 was geëindigd.

Halverwege het bekerduel leidde Hontenisse met 1-0 door een benutte strafschop van Tom Rijk. De aanvaller verschalkte Jeremy Geensen, normaliter doelman van Terneuzen O19, vanaf elf meter nadat Hubert-Jan Roelans op de rand van het strafschopgebied was gevloerd.

Terneuzen, dat zondag nog een pak slaag had gekregen van Unitas'30 (7-0) startte zonder onder anderen Can Kiran en Marc Verwei in de basis maar beide spelers vielen wel in. Verwei zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker (1-1) en dat bleek tevens de eindstand.

Hontenisse liet vervolgens zien hoe je strafschoppen moet nemen. De ploeg uit Kloosterzande benutte ze alle vijf, terwijl namens Terneuzen aanvoerder Douwe de Kok als enige miste. Daardoor bereikte Hontenisse de vierde ronde van het toernooi om de districtsbeker.

Daarin treedt de ploeg van Marco van Vlierberghe op zondag 18 december aan tegen Dosko, momenteel hekkensluiter in de hoofdklasse B van het zondagvoetbal. Na de thuisduels met HVV'24 en Terneuzen wacht nu wel een uitwedstrijd, in Bergen op Zoom.