Volledig scherm
PREMIUM
Jens Verstraeten. © Boaz Timmermans

Na heldenrol wil Jens Verstraeten zich met een topploeg meten

CLINGE - Met drie gestopte strafschoppen was Jens Verstraeten dinsdag de bekerheld van Clinge. De keeper van de zondag-vierdeklasser knikkerde daarmee derdeklasser Terneuzen uit het districtsbekertoernooi. Nu wil de doelman wel eens zien hoe zijn ploeg het er tegen een topper vanaf zou brengen.

Het bekertreffen met Terneuzen moet voor Clinge hebben gevoeld als een ritje in een achtbaan. Thomas Leegwater zette de thuisploeg tien minuten na rust op voorsprong. Diep in blessuretijd trok Amidu Tanko de stand gelijk namens de bezoekers, die een klasse hoger spelen. Maar de strafschoppenserie was vervolgens weer een prooi voor Clinge, dankzij een buitengewoon sterk optreden van Jens Verstraeten.

  1. Steven Smulder is niet zo heel snel tevreden
    PREMIUM

    Steven Smulder is niet zo heel snel tevreden

    HOEK - Door de schorsing van Alexander Embrechts en de langdurige afwezigheid van Gert-Jan van Leiden heeft Lieven Gevaert nog twee centrale verdedigers over. Roycel James en Kim van den Bergh zijn twee linkspoten en er zijn weinig trainers die voor een linksbenig centraal duo kiezen. Hoek-trainer Gevaert ook niet. Hij geeft Steven Smulder zaterdagmiddag tegen FC Lisse een andere rol, op een positie die hij bij Feyenoord ook een half jaar bekleedde.