Volledig scherm
PREMIUM
Istvan Bakx met het shirt van zijn nieuwe club Go Ahead Eagles, in het stadion waar hij volgend seizoen speelt. © Jeffrey Hurenkamp

Na een appje is het balletje voor Bakx gaan rollen

DEVENTER - Kort nadat hij in de Vetkampstraat op de gevoelige plaat is vastgelegd, wijst Istvan Bakx naar het hek dat het stadion van Go Ahead Eagles van de rest van de buurt scheidt. ‘Home of Football’, valt er in mooie letters te lezen. ,,Het ademt hier echt voetbal’’, zegt de aanvaller uit Vlissingen. ,,Dit is een stadion dat een voetballer prikkelt.’’ Het is precies de prikkel waar de 32-jarige Bakx naar op zoek is geweest, na vier seizoenen bij FC Oss.

Go Ahead Eagles wordt – na Willem II, FC Den Bosch, AGOVV en FC Oss – de vijfde club waarmee Bakx op het tweede niveau van Nederland gaat acteren. De overgang is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Want Bakx is niet iemand die hele dagen voor zichzelf loopt te lobbyen. ,,Ik ben soms misschien wel te afwachtend’’, vertelt hij. ,,Een netwerker ben ik niet echt.’’ Toch maakte hij vorige maand eens gebruik van zijn netwerk. Na een appje naar Marco Heering ging het balletje meteen rollen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement