Volledig scherm
Sander van 't Hof, hier in actie tegen Kloetinge, had het zaterdag op zijn heupen bij Bruse Boys. © Johan Van Der Heijden

MZC'11, Oostkapelle en Bruse Boys zorgen voor doelpuntenfestijn

VLISSINGEN - Supporters van de Zeeuwse zaterdag-tweedeklassers MZC'11, Oostkapelle en Bruse Boys hadden over doelpunten niet te klagen. In de bekerduels van deze ploegen vielen zes doelpunten of meer. Maar een overwinning zat er voor hen niet in.

Poule 1-34. GLZ Delfshaven-Serooskerke 3-4: Serooskerke had een flitsende start en leidde binnen een halfuur met 0-3. Tiemen Suijk, Sil Riemens en Bjorn Francke. De thuisploeg deed voor de pauze nog iets terug. Na de pauze werd het 2-3, waarna Riemens de marge weer op twee goals bracht. Kort voor tijd werd het nog spannend toen Delfshaven een strafschop benutte, maar het bleef 3-4.

Poule 1-37. SVV-MZC’11 4-3: MZC’11-trainer Arie van der Zouwen gebruikte de pas achttienjarige Jesse Kalwij als tweede spits en dat pakte goed uit. De jongeling maakte drie goals. Zo zorgde hij ervoor dat de ploeg uit Zierikzee bij rust met 0-2 leidde en maakte hij in de tweede helft, nadat de thuisploeg langszij was gekomen, de 2-3. Toch ging de Zeeuwse zaterdag-tweedeklasser onderuit in Schiedam. Kort voor tijd werd het 4-3 voor SVV. ,,Zij hadden een vrijetrappenspecialist, die er drie in de kruising knalde, daar is geen kruid tegen gewassen. Het enige wat je kunt doen, is zorgen dat je geen vrije trappen weggeeft in de buurt van het doel’’, zei Van der Zouwen, die tevreden was met wat zijn ploeg had laten zien. ,,We speelden best aardig. Er is bij ons een aantal spelers vertrokken. We zitten dus in een proces dat we een nieuw team aan het smeden zijn met jonge spelers. Deze wedstrijd gaf me daarin best een goed gevoel.’’

Poule 1-38. Brielle-Oostkapelle 4-4: zaterdag-eersteklasser Brielle en zaterdag-tweedeklasser Oostkapelle maakten er in Zuid-Holland een waar spektakelstuk van. ,,Een terechte uitslag, we hebben goed weerstand kunnen bieden’’, zei Oostkapelle-trainer Harro Hazelaar na afloop. Al na negen minuten kwam zijn ploeg door een eigen goal op voorsprong. Brielle maakte na ruim een kwartier gelijk, maar Sjoerd Verhulst bracht de Zeeuwen opnieuw aan de leiding. Voor rust maakte de thuisploeg gelijk. Na de pauze was het weer Oostkapelle dat als eerste een voorsprong nam, via Maarten Hazelaar. Brielle kantelde vervolgens het duel (4-3), maar door een goal van Verhulst werd de buit verdeeld. ,,Ik heb de groep gefeliciteerd. Dit resultaat is echt een felicitatie waard’’, aldus Hazelaar. Zijn ploeg eindigde het duel overigens met tien man, door een blessure terwijl alle wissels al waren gebruikt.

Poule 1-39. Bruse Boys-Heerjansdam 3-3: Vorig seizoen, in de eerste klasse, bleek Heerjansdam een maatje te groot voor Bruse Boys. Twee keer werd er verloren. In Zeeland werd het 1-3, in Zuid-Holland 4-1. Maar zaterdag, in het bekertoernooi, bracht de ploeg van Marco Groeneveld het er beter vanaf met een 3-3-gelijkspel. ,,Een meer dan terechte uitslag’’, vond de oefenmeester uit Goes. Hij zag de bezoekers beter starten en ook op 0-1 komen. ,,Maar na een kwartier waren wij de baas op het veld.’’ Dat resulteerde in de gelijkmaker van Sander van ’t Hof, na een knappe individuele actie. De aanvaller van Bru had het op zijn heupen zaterdag, want na de 1-2 van Heerjansdam was hij ook belangrijk in de aanval die tot de 2-2 leidde. Rick Jonker was het eindstation. Van ’t Hof zelf maakte er vervolgens 3-2 van, maar twee minuten later zorgde een grote fout achterin voor de 3-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement