Volledig scherm
Het kan niet meer stuk: MZC'11 is kampioen. FOTO MARIEKE MANDEMAKER

MZC'11 kroont zich met zege op Klundert tot kampioen

ZIERIKZEE - MZC'11 heeft zich zaterdagmiddag met een 4-0-zege op Klundert tot kampioen van de tweede klasse E gekroond. Door dat resultaat werd een beslissingsduel met nummer twee FC Axel uitgesloten.

De Zeeuws-Vlamingen mochten na de uitslagen in de speelronde van vorige week namelijk nog hopen op een extra duel. FC Axel speelde die zaterdag met 1-1 gelijk tegen SSV'65, terwijl lijstaanvoerder MZC voor de tweede keer op rij verloor.

Twee weken geleden was Hellevoetsluis in eigen huis met 4-1 te sterk voor de club uit Zierikzee, afgelopen zaterdag won Dauwendaele in Middelburg met 3-0 van de equipe van trainer Alexander van Keulen.

Daarmee liep MZC het titelfeest al twee keer mis. Maar in eigen huis werd de negatieve reeks deze zaterdagmiddag halt toegeroepen met een zege, die al voor rust werd veiliggesteld. Toen de thuisploeg na een klein half uur de wedstrijd meer en meer onder controle kreeg, na wat plaagstootjes van Klundert, was het Dennis Dekker die in de 25e minuut de score opende.

Dat deed de rechtsbuiten op schitterende wijze, door de bal vanaf een kleine twintig meter in de linkerbovenhoek te knallen. De tweede Zierikzeese treffer, in de 39e minuut, was eveneens een plaatje. De afwerking van Martijn van Grunsven was zakelijk. Oog in oog met doelman Yoeri van Wingerden schoof hij de bal in het doel. De voorbereiding van Corné Schilperoort was echter bijzonder fraai.

De middenvelder leek het doel van Klundert namelijk onder vuur te willen nemen, maar op het moment dat iedereen zich opmaakte voor het schot, kwam hij met een splijtende pass op Van Grunsven. Voor hem was het toen een koud kunstje: 2-0.

De score liep na rust nog wel verder op. Middenvelder Mathijs Hage nam de 3-0 voor zijn rekening in de 68e minuut, door van dichtbij binnen te tikken na breedleggen van Van Grunsven. Invaller Wessel Goud bepaalde de eindstand in de 86ste minuut op 4-0 (intikker na omspelen van de doelman) en dat was ruim genoeg voor de titel, voor de ploeg die bij aanvang van de laatste speelronde een voorsprong van drie punten had op FC Axel.

MZC'11 - Klundert 4-0 (2-0). 25. Dennis Dekker 1-0, 39. Martijn van Grunsven 2-0, 68. Mathijs Hage, 86. Wessel Goud 4-0. Scheidsrechter: J.H. van den Wildenberg. Aantal toeschouwers: 400.

Opstelling MZC'11: Jurgen Schoenmakers; Lars Holm (84. Frank Kristelijn), Freek Torensma, Jesse van der Linden, Mike de Voogd; Mathijs Hage (78. Benjamin Verwest), Corné Schilperoort, Martijn van Grunsven; Dennis Dekker (64. Wessel Goud), Ingmar Quist, Rick Bevelander.

Volledig scherm
De spelers van MZC'11 houden de schaal omhoog. © @HenkenAngelika/Twitter