Volledig scherm
© Thinkstock

MZC'11 geeft voorsprong in twee minuten weg en verliest

ZIERIKZEE - Promovendus MZC'11 heeft zichzelf in eigen huis tekort gedaan tegen het nog ongeslagen VVGZ. Lang stond het 1-0 voor de Zeeuwen, maar de koploper in de eerste klasse C won uiteindelijk met 1-3.

Na een klein halfuur spelen, kwam MZC aan de leiding. Ingmar Quist scoorde en maakte daarmee het eerst Zierikzeese doelpunt ooit in de eerste klasse. En daarmee leek hij lang matchwinner te worden.

Tot de zeventigste minuut speelde de thuisploeg namelijk zeer verdienstelijk en leek minimaal een punt aanstaande. Maar door persoonlijke fouten verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon.

Eerst veroorzaakte verdediger Lars Holm een penalty met een onnodige overtreding. Jasper Huisman benutte het buitenkansje in de zeventigste minuut. Een minuut later werd het 1-2 door Djim Kammerman. Hij kreeg de bal in zijn voeten gespeeld door MZC-verdediger Jesse van der Linden en bleef kalm.

Het slotakkoord was voor Huisman, die in blessuretijd nog de 1-3 maakte. MZC moet dus nog minimaal een week wachten op het eerste puntje als eersteklasser.

MZC'11-VVGZ 1-3. 27. Ingmar Quist 1-0, 70. Jasper Huisman (strafschop) 1-1, 71. Djim Kammerman 1-2, 90. Jasper Huisman 1-3.