Volledig scherm
Delano Ladan scoorde maandag tegen Serooskerke en vrijdag ook tegen RCS. © Angelo Blankespoor

Morad Bobouh stift raak voor RCS, dat tegen ADO toch dubbele cijfers moet incasseren

VIDEOOOST-SOUBURG - Best lang hield RCS de nul vrijdagavond op het scorebord tegen de profs van ADO Den Haag. Maar na een halfuur moesten doelman Tim Blind en zijn ploegmaats toch buigen. Na een 4-0-achterstand bij rust werd het uiteindelijk 10-1 voor de Haagse profs.

Teleustellend was het gegeven dat ADO Den Haag het gros van zijn sterkhouders ’s middags al had laten spelen in een besloten oefenwedstrijd met KV Kortrijk (0-0), dat dezer dagen zijn tenten had opgeslagen in Renesse.

Bekende namen als Abdenasser El Khayati, Tom Beugelsdijk, Lex Immers, Aaron Meijers en Tomas Necid stonden daardoor niet aan de aftrap in dit duel ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de club uit Oost-Souburg.

Het enthousiasme bij de spelers was er op het veld niet minder om. Vooral Tim Blind deed er alles aan om doelpunten te voorkomen. Hij pareerde verschillende kopballen van Delano Ladan en kreeg bij een inzet van Killian van Mill hulp van de lat.

Maar na 27 minuten werd het verzet van RCS gebroken. Even later was ook de vierde poging van Ladan met het hoofd Blind te machtig. En nadat Lars van Rosevelt nog een bal van de lijn had gehaald, zorgden Ladan en Jamal Amofa voor 0-4 bij rust.

Kort na de pauze kreeg RCS waar elke amateurclub eigenlijk op hoopt tegen een profclub: een doelpunt. En het was er ééntje om te herinneren. Met een lekker stiftje zorgde Morad Bobouh voor de eretreffer van RCS: 1-4.

Dehninio Muringen, die in de jeugd van Ajax samenspeelde met Matthijs de Ligt, maakte de vijfde Haagse goal, waarna een strafschop van Lorenzo van Kleef 1-6 betekende. Opnieuw Van Kleef en twee keer Ladan brachten ADO Den Haag op een zucht van dubbele cijfers.

Met nog elf minuten op de klok moest RCS op het tandvlees lopen om de vooraf uitgesproken hoop het onder de tien te houden, waar te maken. Vier minuten voor tijd moest RCS de tiende goal toch slikken. Robin Polley tekende ervoor.

Daarmee sloot ADO Den Haag zijn Zeeuwse trainingsweek met een tweede Zeeuwse zege af, na de 5-0-overwinning maandag bij Serooskerke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.