Shurandall van Uytrecht (blauw, in duel) was zaterdag de beste man aan de kant van FC Axel.
Volledig scherm
PREMIUM
Shurandall van Uytrecht (blauw, in duel) was zaterdag de beste man aan de kant van FC Axel. © Peter Nicolai

Missie van FC Axel begint met een punt: ‘We zijn op de goede weg’

AXEL - Soms moet je een punt koesteren. Zaterdag gold dat voor FC Axel. Tegen Hellevoetsluis zat er niet meer in dan een gelijkspel. Het duel in de strijd tegen degradatie uit de tweede klasse E eindigde in 1-1.

,,Als we hadden gewonnen, was dat een gestolen zege geweest’’, vond Axel-trainer Jeroen van den Broeke. ,,We moeten tevreden zijn met het punt. De scherpte, die er in de andere wedstrijden na de winterstop wel was, ontbrak.’’

Shurandall van Uytrecht, met afstand de beste Axelaar, was vooral kritisch over de in zijn ogen onnodige gelijkmaker. ,,Dat tegendoelpunt mocht niet vallen. Het was helemaal geen kans, maar er werd bij ons te slap verdedigd. Anders win je deze wedstrijd. Nu koste het ons twee punten’’, uitte de aanvoerder zijn ontevredenheid.

De Zeeuws-Vlamingen begonnen goed aan de wedstrijd. Na vier minuten rondde Jordi Maas beheerst een voorzet van Michael Cristina af: 1-0. Het betekende voor de aanvallende middenvelder, die tijdens de winterstop overkwam van het Belgische Waarschoot, de eerste competitietreffer in het shirt van FC Axel.