Lieven Gevaert kan volgend seizoen bij Hoek over vier nieuwe spelers beschikken: Steve Schalkwijk, Griffin de Vroe, Niels de Pauw en Giovanni Delannoy.
Volledig scherm
Lieven Gevaert kan volgend seizoen bij Hoek over vier nieuwe spelers beschikken: Steve Schalkwijk, Griffin de Vroe, Niels de Pauw en Giovanni Delannoy. © Camile Schelstraete

Met vastleggen Belgisch trio heeft Hoek selectie bijna rond

HOEK – Nu door de KNVB definitief een punt achter dit seizoen is gezet, kan ook in Hoek de blik op de volgende voetbaljaargang. De nummer zes van de derde divisie heeft met het vastleggen van drie nieuwe Belgische spelers de selectie voor het volgend seizoen bijna rond. Doelman Griffin de Vroe, centrale verdediger Niels de Pauw en linksbuiten Giovanni Delannoy hebben een overeenkomst getekend.

,,Daardoor hebben we nu een voorlopige selectie van achttien man’’, zegt Jacky Lambert, lid van de technische commissie. ,,De komende maanden kan daar nog wat bij komen. Daar hebben we nog genoeg tijd voor.’’ De verwachting is dat trainer Lieven Gevaert op korte termijn zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst zet. Door de coronacrisis heeft de contractverlenging van de oefenmeester wat vertraging opgelopen.

Van de huidige selectie vertrekt tweede doelman Nicholas Skverer na één seizoen bij Hoek. Ook Sven Mbikulu, Francis Kabwe Manengela (beiden Goes), Robin Nelis (Olsa Brakel), Kim van den Bergh en Abdoe Abdenbi spelen volgend seizoen niet meer voor de derdedivisionist. Nadat eerder een overeenkomst was gesloten met Steve Schalkwijk (Goes), is het aantal nieuwe spelers nu op vier gekomen. De laatste drie op een rijtje.

Griffin de Vroe (35), doelman

De keeper komt over van Oudenaarde en speelde in het verleden bij onder meer Lokeren en Racing Mechelen. Bij Lokeren doorliep De Vroe vanaf zijn tiende de jeugdopleiding. Bij de profclub maakte hij vier seizoenen deel uit van de eerste selectie en kwam tot drie competitieduels in het eerste elftal. Daarna keepte hij op een lager niveau, bij Standaard Wetteren, Racing Mechelen, Hamme en Oudenaarde. ,,Griffin is een ervaren doelman’’, aldus Lambert. ,,We wilden iemand hebben die echt de concurrentie aan kan gaan met Jordi de Jonghe.’’

Niels de Pauw in 2015, tijdens de ploegpresentatie van Waasland-Beveren.
Volledig scherm
Niels de Pauw in 2015, tijdens de ploegpresentatie van Waasland-Beveren. © BELGA

Niels de Pauw (24), centrale verdediger

Gert-Jan van Leiden stopte eerder dit seizoen vanwege aanhoudend blessureleed bij Hoek. De technische commissie wilde wel graag weer een type als Van Leiden binnenhalen en denkt daar met het vastleggen van Niels de Pauw in te zijn geslaagd. De 1.90 meter lange Belg is een linksbenige centrale verdediger die overkomt van Temse. De Pauw genoot zijn opleiding bij Waasland-Beveren, dat hem vanaf januari 2016 een half jaar aan Sint-Niklaas verhuurde. Na dat seizoen maakte hij definitief de overstap naar die laatste club.

Giovanni Delannoy (27), linksbuiten

In aanvallend opzicht is er bij Hoek met het aanblijven van Rik Impens, Ruben de Jager, Kyle Doesburg en Erwin Franse, plus het vastleggen van Steve Schalkwijk meer dan voldoende keus. Daar is Giovanni Delannoy nu ook nog bijgekomen. De 27-jarige Belg is een creatieve speler, die bij RFC Wetteren één van de belangrijke spelers is. Hij speelde eerder bij onder meer Roeselare, Ingelmunster en KVK Westhoek. Bij die laatste club was hij ook al ploeggenoot van Alexander Embrechts, die hij bij Hoek opnieuw tegen komt.

De selectie van Hoek ziet er nu als volgt uit:

Doel: Jordi de Jonghe, Griffin de Vroe;

Verdediging: Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Niels de Pauw, Karim Bannani, Seppe Vereecke;

Middenveld: Steven Smulder, Rik Impens, Jonathan Constansia, Aaron Verwilligen, Reguillo Vandepitte;

Aanval: Erwin Franse, Ruben de Jager, Steve Schalkwijk, Kyle Doesburg, Giovanni Delannoy.