Volledig scherm
Steven Smulder (midden) speelde twee jaar geleden met Feyenoord A1 tegen Jong Zeeland. Links zijn vriend en voormalig ploeggenoot Erwin Franse, met wie hij komend seizoen weer samenspeelt, bij Hoek. © Ruben Oreel

Met komst Smulder is selectie Hoek bijna compleet

HOEK – De selectie waarmee Hoek komend seizoen aan het tweede jaar in de derde divisie begint, is nagenoeg compleet. De Zeeuws-Vlaamse club kwam deze week tot een akkoord met Steven Smulder (21), die overkomt van de beloften van NEC. De uit ’s-Heerenhoek afkomstige aanvallende middenvelder is de achtste nieuwe speler voor Hoek, dat nu nog twee plekken over heeft in de selectie.

Van de huidige selectie hebben tien spelers bijgetekend. Eerder werden doelman Nicholas Skverer (Woezik), de verdedigers Sander Versendaal (Oostkapelle), Alexander Embrechts (KVK Westhoek), Roysel James (Goes) en de aanvallers Erwin Franse (Goes), Francis Kabwe Manengela (Halsteren) en Abdoe Abdenbi (VC Vlissingen) vastgelegd. De technische commissie van Hoek is ook in verregaande onderhandeling met een Belgische centrumspits, die de opvolger van de naar Stedoco vertrekkende Kyle Doesburg moet worden.

Steven Smulder begon in de jeugd van Patrijzen en werd op zijn tiende opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Smulder – die als jeugdinternational voor Oranje onder 15 en 16 uitkwam – speelde negen seizoenen bij de Rotterdamse club. Hij reisde jarenlang heen en weer met Erwin Franse, één van zijn beste vrienden, die nu bij Hoek weer zijn ploeggenoot wordt. Bij Feyenoord kreeg Smulder, net als Franse, als A-junior geen contract aangeboden waarna hij de overstap maakte naar de beloften van NEC.

Akindayini

Afgelopen zomer werd hij door trainer Jack de Gier aan de eerste selectie toegevoegd. Smulder trainde mee met de eerste selectie, maar tot een doorbraak kwam het niet. Na twee seizoenen in Nijmegen heeft de middenvelder nu besloten voor Hoek te gaan spelen. Door de komst van Smulder neemt de concurrentie toe binnen de selectie van trainer Hugo Vandenheede. Daniel Akindayini maakt komend seizoen geen deel meer uit van die selectie. Van de Engelsman, die anderhalf jaar geleden naar de club kwam en dit seizoen lang met de naweeën van een zware achillespeesblessure kampte, heeft Hoek afscheid genomen. Jari de Jonge, die bij Hoek 2 begon maar dit seizoen al zijn debuut in de derde divisie maakte, krijgt vanaf de voorbereiding de kans zich te bewijzen.

De selectie van Hoek ziet er nu als volgt uit:

1. Jordi de Jonghe (k); 2. Gert-Jan van Leiden; 3. Alexander Embrechts; 4. Kim van den Bergh; 5. Roycel James; 6. Fabian Wilson; 7. Karim Bannani; 8. Sander Versendaal; 9. Reguillo Vandepitte; 10. Jonathan Constansia; 11. Sven Mbikulu; 12. Nicholas Skverer (k); 13. Rik Impens; 14. Steven Smulder; 15. Ruben de Jager; 16. Erwin Franse; 17. Francis Kabwe Manengela; 18. Abdoe Abdenbi; 19. Jari de Jonge.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement