Een academie moet de toekomst op niveau van Groene Ster Vlissingen een impuls geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een academie moet de toekomst op niveau van Groene Ster Vlissingen een impuls geven. © Paul Ten Hacken

Met eigen academie wil Groene Ster Vlissingen nieuwe aanwas waarborgen

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben jarenlang op een ‘gouden lichting’ geteerd. Nu zijn er nieuwe ideeën en plannen, met het vizier op de toekomst gericht. Een academie moet voor nieuwe aanwas zorgen.

Sinds de oprichting van Groene Ster Vlissingen in 2007 kende de vereniging vele hoogtepunten en succesvolle jaren. André Siereveld stond aan de wieg, maakte deel uit van de ‘gouden lichting’, maar ziet nu ook dat er aanwas vanuit de jeugd nodig is om door te kunnen blijven gaan. De ‘Groene Ster Jeugd Academie’ is het begin van dat idee en moet op lange termijn uitmonden in een jeugdopleiding.

De voorbije jaren is de zaalvoetbalvereniging al druk bezig geweest om de jeugd kennis te laten maken met zaalvoetbal. Dat begon in eerste instantie met de Junior League, een daverend succes, maar dat kreeg toentertijd geen vervolg. De laatste tijd verzorgden ze clinics voor onder meer scholen en JVOZ en ook daar waren de reacties positief. Siereveld, nu alweer een aantal jaar actief binnen het bestuur en verantwoordelijk voor het beleid, legt uit wat het idee van de academie precies is.

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”