Een academie moet de toekomst op niveau van Groene Ster Vlissingen een impuls geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een academie moet de toekomst op niveau van Groene Ster Vlissingen een impuls geven. © Paul Ten Hacken

Met eigen academie wil Groene Ster Vlissingen nieuwe aanwas waarborgen

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen hebben jarenlang op een ‘gouden lichting’ geteerd. Nu zijn er nieuwe ideeën en plannen, met het vizier op de toekomst gericht. Een academie moet voor nieuwe aanwas zorgen.

Sinds de oprichting van Groene Ster Vlissingen in 2007 kende de vereniging vele hoogtepunten en succesvolle jaren. André Siereveld stond aan de wieg, maakte deel uit van de ‘gouden lichting’, maar ziet nu ook dat er aanwas vanuit de jeugd nodig is om door te kunnen blijven gaan. De ‘Groene Ster Jeugd Academie’ is het begin van dat idee en moet op lange termijn uitmonden in een jeugdopleiding.

De voorbije jaren is de zaalvoetbalvereniging al druk bezig geweest om de jeugd kennis te laten maken met zaalvoetbal. Dat begon in eerste instantie met de Junior League, een daverend succes, maar dat kreeg toentertijd geen vervolg. De laatste tijd verzorgden ze clinics voor onder meer scholen en JVOZ en ook daar waren de reacties positief. Siereveld, nu alweer een aantal jaar actief binnen het bestuur en verantwoordelijk voor het beleid, legt uit wat het idee van de academie precies is.

  1. Bootcampinstructeur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    Bootcampin­struc­teur Joost Thoonen zet families nu online aan tot sporten

    BIGGEKERKE - Niet alleen de competitieve sporters zitten thuis vanwege de maatregelen die zijn ingevoerd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ook veel recreanten hebben momenteel een gedwongen pauze. Natuurlijk, een rondje lopen of fietsen kan nog steeds. Maar sporten in groepen is er even niet meer bij. Of toch wel? J0ost Thoonen van Active Lifestyle Club Middelburg geeft zijn bootcamps nu online en dat blijkt een groot succes.