Thomas de Rijke (rechts).
Volledig scherm
Thomas de Rijke (rechts). © Paul ten Hacken

Matchwinnaar van Vlissingen speelt volgend seizoen voor Goes

VLISSINGEN - Thomas de Rijke verkast na dit seizoen naar derdedivisionist Goes. Hij bewandelt dezelfde route als zijn trainer Kevin Hollander. Beiden zijn nu actief bij eersteklasser Vlissingen.

De komst van buitenspeler De Rijke (voormalig speler van Zeelandia Middelburg en RCS) past binnen de visie van de nieuwe oefenmeester. Gedurende de afgelopen seizoenen boekte Goes successen in de eerste klasse, hoofdklasse en derde divisie zondag. Het elftal speelde steevast met drie aanvallers.

Na het vertrek van Erwin Franse (Hoek) en Ray Kroon (Smitshoek) moest de derdedivisionist noodgedwongen afstappen van het vertrouwde strijdplan. Interim-trainer Daan Eikenhout start steevast met twee spitsen en met vier man achterin. Hollander gaf in gesprekken met spelers aan dat hij weer 4-3-3 wil gaan spelen.

De komst van De Rijke - zondag matchwinnaar namens Vlissingen in de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen ROAC - is de eerste aanzet. Eerder werd bekend dat Mart de Kroo de club verlaat. Hij verkast naar Kloetinge, koploper in de eerste klasse.