Volledig scherm
Pieter Hage (nummer 2 van VCK) bezorgde zijn ploeg in blessuretijd alsnog een punt bij Lewedorpse Boys. © Ruben Oreel

Luctor Heinkenszand en Kapelle denderen door met 5-0-zeges

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Zowel Luctor Heinkenszand als Kapelle boekte in de derde klasse A de derde overwinning van het seizoen. Luctor Heinkenszand klopte in de topper Nieuwdorp met 5-0 en Kapelle was met dezelfde cijfers te sterk voor Bevelanders.

Winst was er ook voor Patrijzen, Zaamslag en FC Dauwendaele. Onderin zijn, mede omdat Dauwendaele en GPC wel de eerste drie punten van het seizoen pakten, De Noormannen en Goes als enige twee ploegen nog puntloos. VCK stond na een 2-0-achterstand bij Lewedorpse Boys als het ware op uit de door en diep in blessuretijd pakte de ploeg nog een punt.

Goes-GPC Vlissingen 1-3: ,,De uitslag had veel groter kunnen zijn, want we waren gevaarlijk op de counter. Dat is dit seizoen een beetje ons spelletje‘’, liet GPC-trainer Jack Wijnands weten. Op aangeven van Joep Geijs scoorde Dylan van der Linden in het eerste bedrijf de 0-1. Na een scherpe uitval tekende Van der Linden na de pauze ook voor de 0-2. Een rode kaart voor GOES-laatste man Hans Westerberg, die de doorgebroken Geijs vloerde, betekende feitelijk het einde van de wedstrijd. Via Geijs werd het nog 0-3 voordat Quincy Kalonji er vlak voor tijd van afstand nog 1-3 van maakte.

Lewedorpse Boys-VCK 2-2: VCK stal een punt in Lewedorp, zo was het oordeel van beide partijen. Na een pass van Julian Zuurmond opende Stan de Hond in de 38ste minuut de score namens LeBo. Een fris en frivool LeBo verzuimde een paar keer om de 2-0 te maken voordat die in de 68ste minuut, wederom via De Hond die dit keer vanaf achttien meter de bal in de kruising joeg, alsnog viel. Jesper Harinck maakte niet veel later de 2-1. Jarmo van Tatenhove verzuimde er 3-1 van te maken en dat kwam de thuisploeg duur te staan. Pas in de 95ste minuut hielp Pieter Hage VCK aan een niet meer verwacht punt.

Bevelanders-Kapelle 0-5: Was het vorige week Reinier Goedemondt die het op zijn heupen had, dit keer was het Robin Boogaard die erg belangrijk was voor de ploeg van trainer Olaf Filius. Boogaard opende na een kwartier de score en scoorde in de 78ste en 83ste minuut ook de 0-4 (strafschop) en 0-5 (kopbal). Daarvoor was Kapelle uit een door Wout Vink benutte strafschop al op 0-2 gekomen. Na een vrije trap maakte Goedemondt er 0-3 van. Bevelanders scoorde de 1-3, maar de goal van Bart de Bruine werd 'als niet over de lijn' gezien terwijl die dat volgens iedereen behalve de scheidsrechter wel zo was.

FC Dauwendaele-RCS 3-0: Een rommelig duel met veel onderbrekingen. Twee keer werd het duel onderbroken door een ernstige blessure aan Dauwendaele-zijde en vlak voor rust werd de assistent-scheidsrechter van RCS weggestuurd door scheidsrechter Van Helden. Dauwendaele-speler Mahyar Emamjomeh werd met uitvalklachten per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en ploeggenoot Levi de Rijkes knie werd op het veld terug in de kom gezet. Na een 0-0-ruststand vond de thuisploeg in de tweede helft drie keer het net. Quinten Lourens, Mahboeb Rahimi en Mark te Kiefte tekenden voor de Middelburgse goals.

Zaamslag-De Noormannen 2-0: Het was geen best duel waarin Zaamslag 'slechts' vier minuten nodig had om het duel naar zich toe te trekken. Het duel kwam maar langzaam op gang en kenmerkte zich door slordige fases van twee kanten. In de 37ste minuut was het Wout Hamelink die met zijn rug naar de goal werd aangespeeld, zich ontdeed van wat tegenstanders en met rechts de bal in de verre hoek schoot. In de veertigste minuut had Maikel Krans zijn beste actie van de wedstrijd want zijn steekpass op Wesley Dieleman leverde direct de 2-0 op. Na de pauze was het vooral aan Zaamslag-doelman Dominique Pijpelink de danken dat er geen goals meer vielen.

Patrijzen-Veere 3-1: ,,We zijn natuurlijk promovendus en zes punten uit drie wedstrijden, daar had ik vooraf natuurlijk wel voor getekend'', sprak Patrijzen-trainer Joffrey Geldof. Veere toonde zich timide in 's-Heerenhoek en keek bij rust al tegen een 1-0-achterstand aan. Na voorbereidend werk van Niels van Prooijen en Can Özgan zorgde Angelo Janse voor de 1-0. Kevin Dooge verdubbelde in de tweede helft de marge en een individuele actie van Özgan leidde tot de 3-0. Jurriaan Peterson redde daarna namens Veere de eer.

Nieuwdorp-Luctor Heinkenszand 0-5: Voor rust kon Nieuwdorp nog aardig mee met Luctor Heinkenszand en stond het door een goal van Rick Schuitert slechts 0-1. Een bijzonder moment was wel dat Nieuwdorp in de slotseconden van de eerste helft via Jannick van As scoorde, maar dat scheidsrechter Struijk terwijl de bal richting het doel ging affloot. Na de pauze was Luctor Heinkenszand heer en meester. Barry Olierhoek, na een ongelukkig moment van doelman Winterswijk, Martijn Simonse en twee keer Demy Kole waren trefzeker voor de bezoekers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement