Volledig scherm
Biervliet (rode tenues), hier in de aanval tegen Groede, mag komend seizoen toch weer in de vierde klasse uitkomen. © Camile Schelstraete

Lucky loser Biervliet blijft toch vierdeklasser

BIERVLIET - Het eerste elftal van voetbalvereniging Biervliet is komend seizoen toch in de vierde klasse van het zondagvoetbal actief. De ploeg van trainer Mario de Fouw leek vorige week door een 3-2-nederlaag tegen Sluis naar de vijfde klasse te degraderen, maar heeft nu van de KNVB te horen gekregen dat het toch in de vierde klasse actief kan blijven.

De voetbalbond heeft vier clubs laten weten dat ze als lucky losers toch in de verschillende vierde klassen zullen worden ingedeeld. Naast Biervliet zijn dat WSJ, De Weebosch en OSC’45. Dat komt mede doordat er plekken vrij zijn gekomen, doordat clubs de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Daardoor moeten klassen worden aangevuld en daar profiteert Biervliet nu van. 

Een jaar geleden overkwam Biervliet bijna hetzelfde. De club greep toen naast promotie naar de vierde klasse, zou vijfdeklasser blijven, maar kreeg vervolgens na de nacompetitie te horen dat het alsnog was gepromoveerd. In de vierde klasse eindigde Biervliet dit seizoen als dertiende en verloor het promotie-degradatieduel met Sluis. Een week later werd duidelijk dat de nederlaag zonder gevolgen blijft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement