Volledig scherm
Luc Nilis deelt handtekeningen uit. © Mitchell Minnaard

Luc Nilis bij voetbalschool Noad'67 gewild bij jong én oud

SINT PHILIPSLAND - De deelnemertjes aan de voetbalschool Noad'67 keken woensdagmiddag aanvankelijk niet op of om toen Luc Nilis het veld betrad, maar één man met een missie volgde al gauw in zijn kielzog.

Frans Ista (49) stond al een klein halfuur te dralen langs de zijlijn met een boek in zijn hand. „Ik lees niet vaak, maar dit verhaal vond ik toch wel erg mooi.’’ De 49-jarige inwoner van Sint Maartensdijk tikte op de paperback in zijn hand: ‘De Waarheid’, de biografie van Nilis. Het is het verhaal van zijn grote idool.

Als medewerker van Woonboulevard Poortvliet plande hij deze woensdag twee uren vrij. „Om met hem op de foto te gaan en hem om een handtekening in mijn boek te vragen'', gaf hij als reden op bij zijn baas. „Nu Nilis hier in de buurt is, kon ik die kans niet laten schieten. Een betere voetballer heb ik nooit gezien bij PSV, al is hij nog vooral bekend bij de wat oudere voetbalvolgers, zoals ik. Deze kinderen kennen hem denk ik niet echt.’’

Het geduld van Ista werd flink op de proef gesteld, want Nilis had vooral oog voor de kinderen, die vrolijk voetbalden en 2375 euro ophaalden voor de stichting Vrienden van Siem. Op gepaste afstand sloeg hij alles koeltjes gade en deelde hij hier en daar een complimentje uit.

Hij was de inwoner van Sint Maartensdijk en de trainer van het tweede elftal van Smerdiek echter niet vergeten. Ista was de eerste die een krabbel kreeg van de Belgische oud-speler en huidige spitsentrainer van PSV, voordat die zich weer bij de kinderen voegde en hij ook daar flink wat handtekeningen uitdeelde.

Lees donderdag in de papieren editie van de PZC, digitaal of via Blendle meer over de aanwezigheid van Luc Nilis als gasttrainer bij de voetbalschool van Noad'67.

Volledig scherm
Luc Nilis © Mitchell Minnaard
Volledig scherm
Frans Ista (l) en Luc Nilis © Marja Ista