Volledig scherm
Jacky Lambert, lid van de technische commissie van Hoek. © Camile Schelstraete

Lijstje van Hoek telt al meerdere namen; Ceelen moet nieuwe voorzitter worden

HOEK - Van paniek is geen sprake in Hoek, nu Hugo Vandenheede zo kort voor de start van het nieuwe seizoen is vertrokken. ,,We moeten nu een nieuwe trainer vinden, maar daar zijn voldoende opties voor’’, zegt Jacky Lambert, lid van de technische commissie. ,,We hebben dinsdag al een lijstje samengesteld. Daar stonden binnen de kortste keren zes namen op. Er zijn nog genoeg trainers vrij.’’

Het belangrijkste is, zegt Lambert, dat er een goede trainer komt, die ook een people’s manager is. ,,Dat is tegenwoordig nu eenmaal een belangrijke kwaliteit. Of het een Nederlander of een Belg is maakt dan niet uit.’’

De afgelopen jaren was er meerdere keren contact met Jasper de Muijnck, oud-trainer van onder meer Ter Leede, Quick Boys en Kozakken Boys. Eind vorig jaar was hij één van de kandidaten om Dennis de Nooijer op te volgen, maar viel de keuze uiteindelijk op Vandenheede. De Muijnck is nu geen optie, omdat de in Middelburg geboren trainer net een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Hij gaat als hoofd jeugdopleiding aan de slag bij de Bulgaarse club Beroe Stara Zagora.

Nieuwe voorzitter

Naast een nieuwe trainer heeft de vereniging ook een nieuwe voorzitter nodig, die de opvolger wordt van de in juni gestopte Art van der Staal. Hij was vier jaar lang voorzitter van HSV Hoek. Maandagavond, tijdens de algemene ledenvergadering, moet de 55-jarige Henk Ceelen – die ook in Hoek woont – gekozen worden tot nieuwe preses van de zaterdagclub.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.