Volledig scherm
Jacky Lambert, lid van de technische commissie van Hoek. © Camile Schelstraete

Lijstje van Hoek telt al meerdere namen; Ceelen moet nieuwe voorzitter worden

HOEK - Van paniek is geen sprake in Hoek, nu Hugo Vandenheede zo kort voor de start van het nieuwe seizoen is vertrokken. ,,We moeten nu een nieuwe trainer vinden, maar daar zijn voldoende opties voor’’, zegt Jacky Lambert, lid van de technische commissie. ,,We hebben dinsdag al een lijstje samengesteld. Daar stonden binnen de kortste keren zes namen op. Er zijn nog genoeg trainers vrij.’’

Het belangrijkste is, zegt Lambert, dat er een goede trainer komt, die ook een people’s manager is. ,,Dat is tegenwoordig nu eenmaal een belangrijke kwaliteit. Of het een Nederlander of een Belg is maakt dan niet uit.’’

De afgelopen jaren was er meerdere keren contact met Jasper de Muijnck, oud-trainer van onder meer Ter Leede, Quick Boys en Kozakken Boys. Eind vorig jaar was hij één van de kandidaten om Dennis de Nooijer op te volgen, maar viel de keuze uiteindelijk op Vandenheede. De Muijnck is nu geen optie, omdat de in Middelburg geboren trainer net een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Hij gaat als hoofd jeugdopleiding aan de slag bij de Bulgaarse club Beroe Stara Zagora.

Nieuwe voorzitter

Naast een nieuwe trainer heeft de vereniging ook een nieuwe voorzitter nodig, die de opvolger wordt van de in juni gestopte Art van der Staal. Hij was vier jaar lang voorzitter van HSV Hoek. Maandagavond, tijdens de algemene ledenvergadering, moet de 55-jarige Henk Ceelen – die ook in Hoek woont – gekozen worden tot nieuwe preses van de zaterdagclub.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.