Volledig scherm

Lebo teleurgesteld in leden Nieuwdorp: 'Een afgang voor alle betrokken partijen'

LEWEDORP - Het bestuur van voetbalvereniging Lewedorpse Boys noemt de uitkomst van de stemming op de extra ledenvergadering van Nieuwdorp "zacht uitgedrukt zeer teleurstellend en een afgang voor alle betrokken partijen''. Bij die bijeenkomst legde het bestuur van de omnivereniging, waarbinnen de voetbaltak het grootst is, een intentieverklaring tot fusie met Lebo voor aan de leden. Alleen als twee derde van de aanwezigen vóór stemden, kon het bestuur verdere besprekingen gaan voeren met de buurvereniging.

Die steun kwam er echter niet: 68 mensen waren voor en 58 tegen.

"De argumentatie en het belang van een fusie zijn in de afgelopen weken en maanden vaak gepasseerd, maar blijkbaar heeft kortzichtigheid, emotie en eigen belang de stemming gedomineerd'', reageert het bestuur van Lebo in een statement op Facebook.

Samenwerking

Bij de jeugd werken de twee clubs al jaren samen. Een fusie van de gehele verenigingen is dus voorlopig van de baan, maar de bestuursleden van Lebo vragen zich nu ook af hoe het verder moet met de samenwerking in de jeugdafdeling.

"Zoals in een eerder stadium al aangegeven is een nee-stem van een van de verenigingen voor ons een teken dat structurele samenwerking met Nieuwdorp niet is gelukt. Ongetwijfeld zal dit op lange en/of korte termijn consequenties hebben voor de lopende samenwerkingen en de inzet en betrokkenheid van, voor ons zeer gewaardeerde, vrijwilligers.''