Volledig scherm
Dennis Kovacevic, hier op archiefbeeld, scoorde zondag de 2-1 namens Zeelandia Middelburg © Rick Sturm

Late goal van invaller levert Zeelandia Middelburg niks op

WAALWIJK - Zeelandia Middelburg moet voorlopig pas op de plaats maken in de tweede klasse E. Het keurkorps van trainer Salim Ben Sellam verloor voor de tweede week op rij van een lager geklasseerde ploeg. Zondagmiddag was WSC nipt te sterk: 2-1.

Ben Sellam had niet de beschikking over de geblesseerden Thomas de Rijke en Werner Schreuders. Samet Dogan kreeg vorige week een rode kaart en was dus geschorst. Ruben van Winkelhof vertoeft voor zijn studie al enkele weken in Iran.

Op het kunstgras in Waalwijk waren WSC en Zeelandia Middelburg aan elkaar gewaagd. Dylan da Silva Gomes had namens de bezoekers de 0-1 op zijn schoen, maar WSC-doelman Rodney Schrauwen stak daar een stokje voor. Aan de andere kant kregen de Brabanders enkele mogelijkheden. 

Zeven minuten voor rust brak WSC de ban via spits Belmin Popara: 1-0. Kort daarna ging Geraldi Geerman naar de grond in het zestienmetergebied, maar de Zeelandia Middelburg-aanvaller kreeg geen strafschop van arbiter Van der Heyden. Derhalve was de ruststand 1-0.

Na de pauze ging Zeelandia Middelburg op zoek naar de gelijkmaker. Clubtopscorer Niels Luteijn kreeg de grootste kans, maar Schrauwen hield de poort gesloten. De uitploeg drong aan, maar kreeg het deksel op de neus via Yorick Hulsman: 2-0. Hij was het eindstation van een snelle tegenaanval.

Zo'n twintig minuten voor tijd kwam Dennis Kovacevic binnen de lijnen om nog iets te forceren. In blessuretijd zorgde de creatieveling nog voor 2-1, maar een punt zat er niet in voor de groen-witten. Pepijn Struijk miste dé kans op 2-2, waardoor het scorebord na negentig minuten en een beetje 2-1 aangaf.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement