Volledig scherm
Istvan Bakx (tweede van linkx) en Julius Bliek staan met Go Ahead Eagles in de finale van de nacompetitie. © BSR Agency

Late goal houdt Bakx en Bliek op koers voor de eredivisie

DEN BOSCH - De Zeeuwse voetballers Istvan Bakx en Julius Bliek zijn een stapje dichter bij de eredivisie. Woensdagavond plaatste het tweetal zich met hun club Go Ahead Eagles ten koste van FC Den Bosch voor de laatste ronde van de nacompetitie.

De missie voorafgaand aan het belangrijke duel was helder: winnen. Het eerste duel, in Deventer, was namelijk in een 2-2-gelijkspel geëindigd. Maar lang leek het er niet van te komen. Met Bakx in de basis bleef Go Ahead op bezoek bij Den Bosch tot diep in de slotfase op 0-0 steken.

Bakx werd na een uur naar de kant gehaald, terwijl Bliek in de slotminuut van de reguliere speeltijd juist binnen de lijnen kwam. Koud in het veld zag hij Jeroen Veldmate uit een corner de 0-1 binnenkoppen. In die stand kwam geen verandering meer in de zes minuten extra speeltijd die het duel kreeg.

Door de zege staat Go Ahead Eagles in de finale van de nacompetitie. De tegenstander daarin is zaterdag RKC Waalwijk, dat Excelsior liet degraderen uit de eredivisie. Dinsdag volgt het tweede duel en valt de beslissing voor Bakx en Bliek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement