Volledig scherm
Zaamslag (groen) was zaterdag Walcheren de baas. © Peter Nicolai

Lange middag loopt vervelend af voor Walcheren

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Voor interim-trainer Mick Vujovic, Walcheren zelf en Zaamslag was het lange voetbalmiddag. Na de nodige blessures, waaronder die van arbiter Jos Simonse en door het optrommelen van zijn vervanger, won Zaamslag met 5-2 in Vlissingen. Zaamslag heeft plek drie nu stevig in handen. 

De nummers één en twee deden hun plicht. Luctor Heinkenszand won met 6-0 van VCK en ‘s-Heer Arendskerke klopte Bevelanders met 2-0. Onderin boekte Kruiningen een 4-1-zege op Dauwendaele en won VC Vlissingen met 1-0 van buurman GPC.

Walcheren-Zaamslag 2-5: Een duel met veel goals en de nodige onderbrekingen. Scheidsrechter Jos Simonse viel na een halfuur, bij een 1-2-stand, uit met hamstringblessure. In Niels Noordhoek werd een vervanger gevonden. Na een uur oponthoud ging het duel verder. Daarvoor had Mark van der Eijk namens Walcheren de score geopend, maar via Dennis van Passel en Juriën Dam (vrije trap in de kruising) stond het bij de hervatting 1-2. Arno Scheele zorgde in de 37ste minuut voor de 1-3. Twee minuten na rust kopte Michiel Leijte de 1-4 binnen en Louis Ponte zorgde met het hoofd voor de 2-4. Zowel Zaamslag (via Niek Luime) als Walcheren (via Gino Zupelli) misten daarna een strafschop. Luime maakte alsnog de 2-5.

VC Vlissingen-GPC Vlissingen 1-0: ,,Zij kregen kansen en wij kregen kansen. Ik ga niet zeggen dat het verdiend was, want het was een gelijkwaardige wedstrijd’', sprak VC Vlissingen-trainer Thomas Ragut na de derby. Bij GPC Vlissingen werd één goal afgekeurd en bij de thuisploeg zelfs twee. De enige goal die telde, kwam in de tachtigste minuut op naam van Rafael Dos Santos. Hij haalde verwoestend uit en bezorgde VC Vlissingen de derde seizoenszege en belangrijke punten in de strijd tegen rechtstreekse degradatie.

Kruiningen-FC Dauwendaele 4-1: Een belangrijke zege voor Kruiningen in het degradatieduel. Een eigen doelpunt van Sergei Ajoub leverde Kruiningen een 1-0-voorsprong op en in de 41ste minuut zorgde André Goedhart voor de Middelburgse gelijkmaker. Steff Dane hielp Kruiningen een minuut voor de rust met een schot dwars door het midden nog aan de 2-1. De tweede helft besliste Kruiningen het duel via Steffan van Houte , die een voorzet van Lars Steendijk binnenwerkte, definitief. Een rake kopbal van Thomas Paauwe betekende de 4-1.

Luctor Heinkenszand-VCK 6-0: ,,Het liep gewoon weer eens lekker bij ons. VCK speelde met vijf man achterin en ze hebben eigenlijk geen uitgespeelde kansen gehad’’, sprak elftalleider William Hoondert namens de koploper. In de eerste helft scoorden Ruben de Jonge en Martijn Simonse en dat leverde Luctor Heinkenszand een 2-0-voorsprong bij rust op. Na een goed opgezette aanval zorgde Barry Olierhoek in de 56ste minuut voor de 3-0 en een kopbal van Rutger van Rossum betekende de 4-0. Simonse maakte daarna koppend zijn derde goal en Van Rossum zorgde voor het slotakkoord.

Bevelanders-’s-Heer Arendskerke 0-2: Op de zege viel niks af te dingen. De ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse besliste het duel al in de eerste twintig minuten. Na negen minuten schoot Dennis Goedegebure uit een voorzet de 1-0 binnen. Acht minuten later maakte Justin le Conté er na een corner van Marijn Corstanje met een lage schuiver 2-0 van. In de tweede helft trachtte Bevelanders nog wel wat te forceren, maar Arendskerke kwam geen enkel moment in de problemen.

De Noormannen-Veere 0-0: In de 38ste minuut het meest spraakmakende moment van het duel. Veere-doelman Alex Bakker kwam uit zijn goal, laatste man Wilco de Keuning kopte over de keeper de bal terug, maar wist op de doellijn ten koste van een corner nog een eigen doelpunt te voorkomen. Na rust was De Noormannen iets beter, maar was de eerste kans via Michael Strenk nog voor Veere. Kansen voor Marlo Janisse, een eigen kopbal op de lat bij Veere, Erwin Pouwelse en Dylan Maljers leverden niet de zo gewenste 1-0 op. De Noormannen scoorde wel, maar de goal van Janisse werd al dan niet terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Kapelle-RCS 2-2: Yordi Nijland kreeg de eerste grote kans van het duel, maar miste al in de tweede minuut de kans op de 0-1. Na een verder vrij vlakke eerste helft, waarin Marco den Deurwaarder namens Kapelle nog een kans liet liggen, kwam de thuisploeg in de 40ste minuut op 1-0. Uit een vrije trap van Urven Bernardina kopte Jordi Matondo de 1-0 binnen. Matondo miste nog voor rust een grote kans op de 2-0, maar een kwartier na de pauze viel die alsnog. Op aangeven van weer Bernardina scoorde Martijn van der Ploeg de 2-0. Invaller Remco Felius hielp daarna RCS nog aan een punt. In de 70ste minuut mocht hij bijna ongehinderd de 2-1 aantekenen en in blessuretijd, nadat Kapelle een paar kansen om het duel te beslissen had gemist, maakte hij op aangeven van Nijland de 2-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement