Volledig scherm
In 2016 wonnen de vrouwen van Smerdiek nog de districtsbeker. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Laatste stenen van 'bolwerk' Smerdiek afgebrokkeld

SINT MAARTENSDIJK - De voetbalvrouwen van Smerdiek (3e klasse) zijn door de KNVB uit de competitie gehaald.

Jarenlang was Smerdiek een bolwerk voor het vrouwenvoetbal in Zeeland.  Afgelopen seizoen liet de ploeg zich al vrijwillig degraderen naar de de 3de klasse en nu is het einde verhaal voor het eerste team. In de eerste twee competitieduels kon de ploeg niet voldoende speelsters op de been brengen. 

In 2016 won Smerdiek nog de districtsbeker. Sindsdien is het in rap tempo neerwaarts gegaan. De club wilde inzetten op een samenwerking met de andere Thoolse clubs, maar zover kwam het niet. Het tweede team, dat een klasse lager speelt, blijft nog wel actief.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof
    PREMIUM

    Oei, oei, wat hebben we nu weer gedaan? Groede leeft in ongeloof

    GROEDE - Maandag 10 juni 2019, tegen half vijf ’s middags. De laatste minuut van de reguliere speeltijd loopt in Sprundel, de regen maakt het veld nat en glad en de voorzet vanaf de rechterflank lijkt in eerste instantie niets op te leveren. Maar viavia valt de bal ineens voor de voet van invaller Nick van Belois, die alsnog de 2-2 binnen schiet. ,,Ik stond naast mijn broer Bart toen we die 2-2 maakten’’, vertelt Arno van den Hemel. ,,Hij keek me aan en zei: wat zijn we aan het doen?!’’